r
Nosalty Logó

Sütés nélküli gesztenyés-vaníliás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dorcus89
Sütés nélküli gesztenyés-vaníliás szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 1101 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 8806 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 259 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1101 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    408.6 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    557 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3574.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    1509 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    1587 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1013.3 g
  • Cukor
    463 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3443 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3290 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 8806 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A pudingot a szokásos módon elkészítjük. A port elkeverjük a cukorral, a tejet felforraljuk, majd a porral felfőzzük, hagyjuk kihűlni.
  2. A "tészta" hozzávalóit kézzel jól összegyúrjuk. Ha kell, teszünk még hozzá tejet, de óvatosan, ne legyen túl híg. Ezt egy 20x30-as tepsi aljába szépen egyenletesen eloszlatjuk.
  3. A margarint elektromos habverővel elkeverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzátesszük a kihűlt vaníliás pudingot.
  4. Ha kész a krém, akkor a felét rátesszük a gesztenyés alapra. Most fogjuk a babapiskótákat, és egy pillanatra belemártjuk a rumba, majd ezeket szépen sorban elrendezzük a vaníliás krémen.Amikor ezzel kész vagyunk, a maradék vaníliás krémmel zárjuk a süteményünket.
  5. Hűtőbe tesszük, hogy egy kissé összeérjenek az ízek. Pár óra múlva a tejszínt felverjük a habfixálóval, majd a kemény habot rákenjük a süteményre, és csokit reszelünk rá.
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 17992
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütés nélküli gesztenyés-vaníliás szelet
dorcus89 81 recept

A facebookon találtam a receptet, és még azon nyomban el is készítettem, mondván ezt ki kell próbálni! Karácsonyi tesztelés címszó alatt készült el, a teszten átment. Mindenkinek nagyon ízlett, nem ez volt az utolsó találkozásunk.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...