r
Nosalty Logó

Sütés nélküli citromos-málnás sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sütés nélküli citromos-málnás sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Sajttorta

Tetejére

Összesen 317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Sajttorta

Tetejére

Összesen 3167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Sajttorta

Tetejére

Összesen 233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    227.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2028 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    638.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 3167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 233 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tészta

Sajttorta

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A kekszet késes aprítóban ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal.
  2. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük, majd kihűtjük.

Sajttorta

  1. A lapzselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd 4 ek. jó meleg vízben feloldjuk, valamelyest lehűtjük.
  2. A mascarponét a citromok lereszelt héjával és kifacsart levével, valamint a cukrozott sűrített tejjel homogénre keverjük. Végül hozzákeverjük a hűlő zselatint is.
  3. A krémet a kihűlt tészta tetejére kanalazzuk a tortaformában, és elsimítjuk a tetejét.

Tetejére

  1. 2-2,5 dl vizet megmelegítünk (nem forraljuk fel), hozzáadjuk a piros tortazselét és 2 ek. málnaszörpöt.
  2. A sajtkrém tetején a málnákat elhelyezzük, és leöntjük a langyos zselével.
  3. Néhány órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20x8
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 472
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 138
  • Össznézettség: 200899
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütés nélküli citromos-málnás sajttorta
Évi néni 1830 recept

Tegnap reggel láttam a TV-ben Stahl Judittól elkészítve, másnap már én is "sütöttem". A sütés nélküli meghatározás kétes. Ő a kekszet és a vajat összekeverte, és 10 percig sütötte 180 fokon, de szerintem ha az olvasztott vajat elkeverjük a darált zabkeksszel, és a hűtőben kihűtjük, ugyanolyan jó lesz, hiszen az a keksz már megsült egyszer. Egyébként nagyon gyorsan elkészíthető, és ebben a nagy melegben kifejezetten üdítő finomság. Az jutott még eszembe, hogy mivel a krém zselés, akár egy kis görög joghurttal még lazíthatjuk.

Hozzávalók

Tészta

Sajttorta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...