Sushi diakától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
diaka74
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
100g sushi rizs358 kcal
-
42g nori lap15 kcal
-
7g almaecet1 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
1g só0 kcal
-
36g tonhalkonzerv71 kcal
-
4g majonéz24 kcal
-
80g kígyóuborka12 kcal
-
24g kápia paprika5 kcal
-
20g pulykamellsonka22 kcal
-
10g krémsajt25 kcal
-
140g víz0 kcal
Összesen
537
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g sushi rizs1790 kcal
-
208g nori lap73 kcal
-
35g almaecet7 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
4g só0 kcal
-
180g tonhalkonzerv356 kcal
-
22g majonéz118 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
100g pulykamellsonka110 kcal
-
50g krémsajt125 kcal
-
700g víz0 kcal
Összesen
2682
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
21.5g sushi rizs77 kcal
-
9g nori lap3 kcal
-
1.5g almaecet0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
7.7g tonhalkonzerv15 kcal
-
0.9g majonéz5 kcal
-
17.2g kígyóuborka3 kcal
-
5.2g kápia paprika1 kcal
-
4.3g pulykamellsonka5 kcal
-
2.2g krémsajt5 kcal
-
30.1g víz0 kcal
Összesen
115
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 928.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 255 mg
-
Nátrium 515 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 308.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 97 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 308 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 1653 micro
-
β-crypt 117 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
537
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.2 g
Zsír
-
Összesen 47.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4642.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 215 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 1277 mg
-
Nátrium 2577 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 435.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1543.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 756 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 218 mg
-
D vitamin: 484 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1540 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 62 micro
-
β-karotin 8264 micro
-
β-crypt 583 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
2682
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 356 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg sushi rizs
-
8 db nori lap
-
7 ek almaecet
-
1 teáskanál cukor
-
1 kávéskanál só
-
2 ek majonéz
-
1 közepes db kígyóuborka
-
1 közepes db kápia paprika
-
10 dkg pulykamellsonka
-
7 dl víz
Elkészítés
- A rizst legalább 7-szer átmossuk. Feltesszük egy edénybe főni, (én kerámiába szoktam, mert nekem még abban sose ragadt le), éppen annyi vízzel, ami ellepi, ez kb. 7 dl. Nagyon lassú tűzön addig főzzük, míg el nem fövi a levét. Majd még 20-25 percet az edényben hagyjuk, hadd puhuljon. Ha kész, átborítjuk egy jó nagy keverőtálba. Az almaecetet, a cukrot és a sót egy kis edényben összekeverjük, és egy fél percre mikróba tesszük. Ezt az oldatot ráöntjük a rizsre, és alaposan összekeverjük.
- A nori lapot rövidebb oldala mentén vágjuk ketté, így egy lapból két lapunk lesz.:) Az uborkát vágjuk ketté hosszában, majd megint ketté, végül megint ketté. Így kapunk 8 csík uborkát. A paprikát szintén vágjuk csíkokra, a tonhal konzervekről leöntjük a levet, és összetörjük a majonézzel. A sonkát megint csak vágjuk hosszában csíkokra. Készítsünk magunk mellé egy tálba sima vizet (erre a kezünk folyamatos nedvesítésére lesz szükségünk). Ha van makisunk, azaz sushi tekerőnk (ha nincs, akkor jó egy bambusz alátét, vagy legrosszabb esetben egy konyharuha), akkor alaposan tekerjük be folpackkal, erre azért van szükség, mert így könnyebb tisztán tartani.
- Fogunk egy nori lapot, és a fényes oldalával lefelé rátesszük a makisura. Fedjük be rizzsel úgy, hogy a nori lap tetejét egy ujjnyi vastagon hagyjuk szabadon, itt fogjuk összeragasztani a sushinkat. Variálhatjuk a feltétet. Egy vékony csíkban tegyünk a rizs közepére tonhalat, majd egy csík uborkát. Határozott mozdulatokkal a makisu segítségével tekerjük fel, vizezzük be a mutató ujjunkat, és húzzuk végig ott, ahol össze kell ragadnia a nori lapnak. Ugyanezt megcsinálhatjuk más ízesítéssel is, pl: a rizst kenjük meg krémsajttal, tegyünk rá sonkát, majd egy csík kápia paprikát.
- Ha nagy tekercset szeretnénk, akkor fogunk egy egész nori lapot, és beterítjük rizzsel úgy, hogy mindenhol érje. Majd megfordítjuk úgy, hogy a rizs lefele legyen és az algalap legyen felfelé. Tölthetjük ezt is bármivel, én most úgy töltöttem, hogy egy vékony csík krémsajt, egy vékony csík tonhal, sonka, egy uborka és egy paprika. Ezt is feltekerjük a makisu segítségével, éles vizes késsel szeleteljük.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3940
- Feltöltés dátuma: 2015. február 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
diaka74
24 recept
Mint ígértem, itt a sushi storym.:) 4 évvel ezelőtt rá sem tudtam nézni a sushira, pedig a kedvesem már akkor is mindig el akart vinni egy japán étterembe, hogy valami újat kipróbáljunk. Közben egy számomra nagyon kedves gyerekkori barátnőm elhelyezkedett egy japán szalagos étteremben, és gondoltuk, egyszer meglepjük, és végre a párom kívánsága is teljesül. :) Tehát elmentünk, mindent megkóstoltunk, majd mikor kijöttünk, letoltam, hogy miért nem hozott el már sokkal hamarabb :) Mondanom sem kell, hogy rákaptam az ízére, éppen ezért megkértem barátnőmet, hogy tanítson meg sushit tekerni. Azóta havonta minimum egyszer készítek, sőt, volt már, hogy a szomszédom megkért, hogy csináljak neki egy kis munkahelyi összejövetelre :)