r
Nosalty Logó

Sűrített tejes kalácskoszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
esztersilver
Sűrített tejes kalácskoszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 553 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3305 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 290 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 553 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    142.5 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3145.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.9 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 3305 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Fél deci langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sűrített tejet, a sót, a felhabosodott élesztős tejet és még annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát tudjunk dagasztani
  3. Kidolgozzuk, és amikor már összeállt és elválik az edény falától, beledagasztjuk a megolvasztott, langyos vajat is.
  4. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk megkelni.

A töltelékhez

  1. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és megkenjük a puha vajjal elkevert sűrített tejjel.
  2. Két oldalról felcsavarjuk a feléig, majd ott késsel elvágjuk, így kapunk két hosszú tekercset.
  3. Egy nagy koszorúformát kivajazunk (nálam tortaforma, és a közepébe poharat raktam), és több rétegben belefektetjük a csigákat.

A tetejére

  1. Ismét kelesztjük.
  2. Ha már felér a forma tetejéig, akkor lekenjük a felvert tojással, megszórhatjuk mandulával, és 160-170 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le alufóliával.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1291
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esztersilver 68 recept

Mint minden hónapban, megveszem a kedvenc újságaimat, átlapozom, mikor a babám éppen alszik, és eltervezem, mit sütök/főzök meg belőlük. Ennek általában a fele nem valósul meg időhiány végett, de erre a kalácsra most volt időm (és egy másikra is ugyanebből az újságból). Szuper lett!!! Csak úgy magában ettük, semmit nem kentünk rá, biztosan ott lesz a Húsvéti asztalon.:) Az eredeti recept szeletelt mandulát ír a tetejére, de én ezt lefelejtettem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...