r
Nosalty Logó

Süppedős barackos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Süppedős barackos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sütihez

Összesen 362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sütihez

Összesen 2905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sütihez

Összesen 259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    519 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    147.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1572.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.2 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1680 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    4155 micro
  • β-crypt
    392 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1330 micro
Összesen 2905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A sütihez

Elkészítés

A sütihez

  1. Egy tálban habosítsunk ki 100 g cukrot, 4 tojássárgáját és a kisebb kockákba vágott puha vajat.
  2. Egy másik tálban verjük fel a tojásfehérjét, menet közben adjuk hozzá a maradék 50 g cukrot és addig verjük, amíg nagyon kemény hab nem lesz.
  3. Forgassuk kisebb adagokban egy spatulával a felvert tojásfehérjét a sárgájához.
  4. Szitáljuk hozzá a sütőporral átszitált lisztet is, és mindig felülről lefelé nagyobb mozdulatokkal, levegősen keverjük.
  5. Reszeljük hozzá a kezeletlen citrom héját, hogy finom illatos legyen.
  6. Mossuk meg a barackot alaposan, felezzük és a magját távolítsuk el.
  7. Egy hosszúkás tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és vékony rétegben öntsük bele a tésztát.
  8. Egymástól ugyanolyan távolságra helyezzük rá egyenletesen a sárgabarackot vágott oldalával felfelé.
  9. 170°-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig süssük a sütit, vagy ameddig aranybarna nem lesz a teteje, esetleg fogpiszkálóval végezhetünk tűpróbát is.
  10. Hagyjuk kihűlni. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral, ha szeretnénk akkor pirított mandulapehelyjel, vágjuk a barackoknak megfelelő kockákra, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 7739
  • Feltöltés dátuma: 2023. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A piskótánál kicsit sűrűbb, vajtól és citromtól illatozó tészta belesüppedt fél barackokkal, kell ennél finomabb nyári nyalánkság? Egyszerű, próbáljátok ki!

Hozzávalók

A sütihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...