r
Nosalty Logó

Süni torta Nikóka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Süni torta Nikóka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz, díszítéshez

Összesen 930 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz, díszítéshez

Összesen 11164 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz, díszítéshez

Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 930 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    718.9 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    312 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    171 g
  • Koleszterin
    1429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7779.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1620 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1078 mg
  • Foszfor
    3352 mg
  • Nátrium
    1413 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1128.1 g
  • Cukor
    757 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    99 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    498 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    1041 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5127 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    3284 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1626 micro
Összesen 11164 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz, díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük. A sárgáját a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól kikeverjük. Végül hozzáadjuk a fehérjehabot. Két lapot sütünk belőle.
  2. A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, a tűzről levesszük. Hozzáadjuk a kakaóport, simára keverjük. A tűzre visszatesszük, és hozzáadunk 10 dkg margarint, állandó kevergetés mellett újra felforraljuk. Teljesen kihűtjük, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Kikeverjük, majd hozzáadjuk a maradék kihabosított margarint.
  3. A két lapból különböző méretű kerek lapokat szúrunk ki. Egy kerek tálat kibélelünk fóliával, majd beletesszük a legkisebb lapot, erre krémet kenünk. Majd a következő lap és krém, ezt addig folytatjuk, amíg elfogynak a lapok. A tetején lap legyen, mert ez lesz a torta alja. 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
  4. Majd kiborítjuk a tálból, a krémet kissé elsimítjuk, és megtűzdeljük a hosszanti irányban felvágott mandulával. Megint visszatesszük pár órára a hűtőbe, hogy majd be tudjuk vonni. De az a legjobb, ha egy éjszakát a hűtőben van. Könnyebben be tudjuk vonni csokival.
  5. Ezután felmelegítjük a csokit az olajjal, és ecsettel bevonjuk. Szemeket és orrot készítünk neki.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4721
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 12.

Ajánló

A lapokat tölthetjük úgy is, hogy csokis pudingot főzünk, és ezt keverjük ki a margarinnal. Szülinapra, gyerekzsúrra jó meglepetés lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Süni torta Nikóka konyhájából
Nikóka 172 recept

Legutoljára a sógornőm kislányának készítettem. De az oviban is nagy sikere volt.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz, díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...