r
Nosalty Logó

Süni torta Nikóka konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nikóka
Süni torta Nikóka konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz, díszítéshez

930
Kalória
10.8g
Fehérje
94g
Szénhidrátok
59.9g
Zsír
45.4g
Víz
119.1g
Koleszterin
5.5g
Rost
63.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz, díszítéshez

Összesen 930 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz, díszítéshez

Összesen 11164 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz, díszítéshez

Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 930 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    718.9 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    312 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    171 g
  • Koleszterin
    1429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7779.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1620 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1078 mg
  • Foszfor
    3352 mg
  • Nátrium
    1413 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1128.1 g
  • Cukor
    757 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

Víz

  • Összesen
    544.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    99 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    498 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    1041 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5127 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    3284 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1626 micro
Összesen 11164 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 400 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük. A sárgáját a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól kikeverjük. Végül hozzáadjuk a fehérjehabot. Két lapot sütünk belőle.
  2. A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, a tűzről levesszük. Hozzáadjuk a kakaóport, simára keverjük. A tűzre visszatesszük, és hozzáadunk 10 dkg margarint, állandó kevergetés mellett újra felforraljuk. Teljesen kihűtjük, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Kikeverjük, majd hozzáadjuk a maradék kihabosított margarint.
  3. A két lapból különböző méretű kerek lapokat szúrunk ki. Egy kerek tálat kibélelünk fóliával, majd beletesszük a legkisebb lapot, erre krémet kenünk. Majd a következő lap és krém, ezt addig folytatjuk, amíg elfogynak a lapok. A tetején lap legyen, mert ez lesz a torta alja. 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
  4. Majd kiborítjuk a tálból, a krémet kissé elsimítjuk, és megtűzdeljük a hosszanti irányban felvágott mandulával. Megint visszatesszük pár órára a hűtőbe, hogy majd be tudjuk vonni. De az a legjobb, ha egy éjszakát a hűtőben van. Könnyebben be tudjuk vonni csokival.
  5. Ezután felmelegítjük a csokit az olajjal, és ecsettel bevonjuk. Szemeket és orrot készítünk neki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×40

Legutoljára a sógornőm kislányának készítettem. De az oviban is nagy sikere volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!