Süni torta Nikóka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nikóka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
17g tej9 kcal
-
31 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
25g habtejszín73 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
19 kcal
-
42g margarin299 kcal
A bevonáshoz, díszítéshez
-
17g tortabevonó91 kcal
-
31 kcal
-
4g mandula25 kcal
-
4g cukorfondant14 kcal
Összesen
930
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
200g tej112 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
360g finomliszt1310 kcal
-
8g sütőpor4 kcal
A krémhez
-
300g habtejszín876 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
100g cukrozatlan kakaópor228 kcal
-
500g margarin3585 kcal
A bevonáshoz, díszítéshez
-
200g tortabevonó1092 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
50g cukorfondant173 kcal
Összesen
11164
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
A piskótához
-
11.9g tojás15 kcal
-
10.8g cukor42 kcal
-
7.2g tej4 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
12.9g finomliszt47 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
10.8g habtejszín31 kcal
-
10.8g cukor42 kcal
-
3.6g cukrozatlan kakaópor8 kcal
-
18g margarin129 kcal
A bevonáshoz, díszítéshez
-
7.2g tortabevonó39 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
1.8g mandula11 kcal
-
1.8g cukorfondant6 kcal
Összesen
400
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 59.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 648.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 279 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 45.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 450 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 427 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 274 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
930
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130 g
Zsír
-
Összesen 718.9 g
-
Telített zsírsav 204 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 312 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 171 g
-
Koleszterin 1429 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7779.5 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 238 mg
-
Kálcium 1620 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 1078 mg
-
Foszfor 3352 mg
-
Nátrium 1413 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1128.1 g
-
Cukor 757 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 544.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5401 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 99 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 307 micro
-
K vitamin: 498 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 1041 mg
-
Retinol - A vitamin: 5127 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 3284 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1626 micro
Összesen
11164
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.5 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
400
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
30 dkg cukor
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
36 dkg finomliszt
-
8 g sütőpor
A krémhez
-
3 dl habtejszín
-
30 dkg cukor
-
10 dkg cukrozatlan kakaópor
-
50 dkg margarin
A bevonáshoz, díszítéshez
-
20 dkg tortabevonó
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
5 dkg mandula
-
5 dkg cukorfondant
Elkészítés
A piskótához
- A tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük. A sárgáját a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól kikeverjük. Végül hozzáadjuk a fehérjehabot. Két lapot sütünk belőle.
- A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, a tűzről levesszük. Hozzáadjuk a kakaóport, simára keverjük. A tűzre visszatesszük, és hozzáadunk 10 dkg margarint, állandó kevergetés mellett újra felforraljuk. Teljesen kihűtjük, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Kikeverjük, majd hozzáadjuk a maradék kihabosított margarint.
- A két lapból különböző méretű kerek lapokat szúrunk ki. Egy kerek tálat kibélelünk fóliával, majd beletesszük a legkisebb lapot, erre krémet kenünk. Majd a következő lap és krém, ezt addig folytatjuk, amíg elfogynak a lapok. A tetején lap legyen, mert ez lesz a torta alja. 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
- Majd kiborítjuk a tálból, a krémet kissé elsimítjuk, és megtűzdeljük a hosszanti irányban felvágott mandulával. Megint visszatesszük pár órára a hűtőbe, hogy majd be tudjuk vonni. De az a legjobb, ha egy éjszakát a hűtőben van. Könnyebben be tudjuk vonni csokival.
- Ezután felmelegítjük a csokit az olajjal, és ecsettel bevonjuk. Szemeket és orrot készítünk neki.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30×40
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4720
- Feltöltés dátuma: 2013. október 12.
Ajánló
A lapokat tölthetjük úgy is, hogy csokis pudingot főzünk, és ezt keverjük ki a margarinnal. Szülinapra, gyerekzsúrra jó meglepetés lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nikóka
172 recept
Legutoljára a sógornőm kislányának készítettem. De az oviban is nagy sikere volt.