r
Nosalty Logó

Sültparadicsomszószos gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Sültparadicsomszószos gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

sültparadicsomszósz

tálalás

Összesen 758 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

sültparadicsomszósz

tálalás

Összesen 3027 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

sültparadicsomszósz

tálalás

Összesen 142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2190.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    1170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    972 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4824 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 758 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.6 g

Zsír

  • Összesen
    94.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8762.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1823 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1694 mg
  • Nátrium
    4680 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1143.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    821 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    681 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    758 micro
  • β-karotin
    3888 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    19298 micro
  • Lut-zea
    1615 micro
Összesen 3027 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    901 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 142 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

sültparadicsomszósz

tálalás

Elkészítés

sültparadicsomszósz

  1. A paradicsomokat, a félbevágott salottahagymákat és a fokhagymát egy sütőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a bazsalikomszálakat és alaposan sózzuk is.
  2. A zöldségeket ezután meglocsoljuk a Bertolli Cucina olívaolajjal, úgy, hogy nagyjából lepje el a paradicsomok nagyját. Ezután 150 fokos sütőbe tesszük, ahol 1 órát sütjük.
  3. Amikor elkészültek a zöldségek, egy fogóval átszedjük őket egy turmixgépbe. Hozzáadjuk a ricottát is, majd borsozzuk és sózzuk, végül teljesen krémesre turmixoljuk.
  4. A paradicsom sütéséhez használt olívaolajat pedig véletlenül se dobjuk ki, hiszen remek íze van. Helyette szűrjük le és használjuk tovább, remekül illik salátákra, tésztákra.

tálalás

  1. Edényben vizet forralunk, öntünk bele keveset a Bertolli Cucina olívaolajból, majd 2-3 perc alatt megfőzzük benne a gnocchit. Használhatunk másmilyen tésztát is, azonban arra figyeljünk, hogy a friss tésztáknál más súlyú egy adag (és más főzési időt igényel), mint száraz tészta esetében.
  2. A kész tésztát leszűrjük, majd amikor elkészült a paradicsomszósz, ráöntjük és összeforgatjuk.
  3. A kész sültparadicsomszószos gnocchit mozzarellával, bazsalikommal, frissen őrölt borssal és parmezánnal megszórva tálaljuk. A tetejére löttyinthetünk egy keveset a paradicsomos olívaolajból is, amiben a zöldségeket sütöttük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 178
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki szereti a paradicsomszószos tésztákat, annak egyszerűen kötelező kipróbálni ezt a sültparadicsomos verziót, mert ellenállhatatlanul krémes és ízes. A többféle paradicsomot hagyma, fokhagyma és bazsalikom társaságában sütjük olívaolajban puhára, majd ricottával krémesítve adjuk a főtt tésztához. A sütéshez használt olívaolaj sem fog kárba menni, leszűrve remekül használhatjuk még salátákhoz, tésztákhoz vagy akár egyszerűen egy paradicsomszeletekkel megpakolt pirítósra is locsolhatjuk.

Hozzávalók

sültparadicsomszósz

tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek