Sültparadicsomszószos gnocchi
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
sültparadicsomszósz
-
188g paradicsom34 kcal
-
21g salottahagyma14 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g ricotta38 kcal
-
0g bors0 kcal
-
85g olívaolaj38 kcal
tálalás
-
4g olívaolaj35 kcal
-
150g friss tészta437 kcal
-
38g mozzarella112 kcal
-
0g bors0 kcal
-
29 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
758
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
sültparadicsomszósz
-
750g paradicsom135 kcal
-
84g salottahagyma55 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g ricotta150 kcal
-
0g bors0 kcal
-
340g olívaolaj150 kcal
tálalás
-
16g olívaolaj141 kcal
-
600g friss tészta1746 kcal
-
150g mozzarella449 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
3027
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
sültparadicsomszósz
-
35g paradicsom6 kcal
-
3.9g salottahagyma3 kcal
-
2.8g fokhagyma4 kcal
-
0.6g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.7g ricotta7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15.9g olívaolaj7 kcal
tálalás
-
0.7g olívaolaj7 kcal
-
28g friss tészta82 kcal
-
7g mozzarella21 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.4g parmezán sajt5 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
142
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.7 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2190.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 456 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 424 mg
-
Nátrium 1170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 285.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 189 micro
-
β-karotin 972 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4824 micro
-
Lut-zea 404 micro
Összesen
758
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.6 g
Zsír
-
Összesen 94.8 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8762.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 1823 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 303 mg
-
Foszfor 1694 mg
-
Nátrium 4680 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 419.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1143.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 821 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 681 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 462 micro
-
α-karotin 758 micro
-
β-karotin 3888 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 19298 micro
-
Lut-zea 1615 micro
Összesen
3027
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 409.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 182 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 901 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
142
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
sültparadicsomszósz
-
3 db salottahagyma
-
1 fej fokhagyma
-
1 marék bazsalikom
-
só ízlés szerint
-
100 g ricotta
-
bors ízlés szerint
-
4 dl olívaolaj
tálalás
-
150 g mozzarella
-
bors ízlés szerint
-
30 g parmezán sajt
-
bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés
sültparadicsomszósz
- A paradicsomokat, a félbevágott salottahagymákat és a fokhagymát egy sütőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a bazsalikomszálakat és alaposan sózzuk is.
- A zöldségeket ezután meglocsoljuk a Bertolli Cucina olívaolajjal, úgy, hogy nagyjából lepje el a paradicsomok nagyját. Ezután 150 fokos sütőbe tesszük, ahol 1 órát sütjük.
- Amikor elkészültek a zöldségek, egy fogóval átszedjük őket egy turmixgépbe. Hozzáadjuk a ricottát is, majd borsozzuk és sózzuk, végül teljesen krémesre turmixoljuk.
- A paradicsom sütéséhez használt olívaolajat pedig véletlenül se dobjuk ki, hiszen remek íze van. Helyette szűrjük le és használjuk tovább, remekül illik salátákra, tésztákra.
tálalás
- Edényben vizet forralunk, öntünk bele keveset a Bertolli Cucina olívaolajból, majd 2-3 perc alatt megfőzzük benne a gnocchit. Használhatunk másmilyen tésztát is, azonban arra figyeljünk, hogy a friss tésztáknál más súlyú egy adag (és más főzési időt igényel), mint száraz tészta esetében.
- A kész tésztát leszűrjük, majd amikor elkészült a paradicsomszósz, ráöntjük és összeforgatjuk.
- A kész sültparadicsomszószos gnocchit mozzarellával, bazsalikommal, frissen őrölt borssal és parmezánnal megszórva tálaljuk. A tetejére löttyinthetünk egy keveset a paradicsomos olívaolajból is, amiben a zöldségeket sütöttük.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 309
- Feltöltés dátuma: 2024. július 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
Aki szereti a paradicsomszószos tésztákat, annak egyszerűen kötelező kipróbálni ezt a sültparadicsomos verziót, mert ellenállhatatlanul krémes és ízes. A többféle paradicsomot hagyma, fokhagyma és bazsalikom társaságában sütjük olívaolajban puhára, majd ricottával krémesítve adjuk a főtt tésztához. A sütéshez használt olívaolaj sem fog kárba menni, leszűrve remekül használhatjuk még salátákhoz, tésztákhoz vagy akár egyszerűen egy paradicsomszeletekkel megpakolt pirítósra is locsolhatjuk.