r
Nosalty Logó

Sültpaprikás-spenótos csicseriborsó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Sültpaprikás-spenótos csicseriborsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1296.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    216 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    2603 micro
  • β-crypt
    289 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3544 micro
Összesen 308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6484.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    972 mg
  • Nátrium
    4445 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    1080.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    431 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    750 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    960 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    13017 micro
  • β-crypt
    1446 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17722 micro
Összesen 1545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    821 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1118 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kápia paprikákat 220 fokos sütőben egy kis tepsiben megsütjük 20 perc alatt, míg már feketedik a héja. (Ha nincs kedvünk sütögetni, és gáztűzhelyünk van, fent, a lángon is süthetjük a paprikákat. Sütés után lehúzzuk a héját, és a magházat eltávolítjuk.)
  2. Két kanál olívaolajon a félfőre vágott (félbe, majd csíkokra) hagymát erős tűzön megsütjük. Mikor már pirul, rászórunk 2 ek. csicseriborsólisztet, egy perc alatt azt is átsütjük, hozzáadjuk a csicseriborsót a levével együtt. 2-3 perc főzés után jöhet bele a mirelit darabos spenót, a fűszerek és végül a csíkokra vágott, hámozott, sült paprika. Éppen csak össze kell forralni, és máris kész az étel.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2220
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 11.

Receptkategóriák

Sültpaprikás-spenótos csicseriborsó
Évi néni 1830 recept

Olyasmi ebédet kellett készítenem, amit mindannyian szeretünk, és természetesen gyorsan elkészíthető, ezért üveges portugál csicseriborsót használtam a levével együtt. Sütöttem még hozzá 1-1 szelet csirkemellet, pár csepp olajon csak sóval, borssal, és végül egy szelet mozzarella sajtot olvasztottam a tetejére némi kakukkfűvel. Bár ez az étel hús nélkül is megállja a helyét, önálló vegetáriánus fogásként.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek