r
Nosalty Logó

Sültpaprikás-spenótos csicseriborsó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Sültpaprikás-spenótos csicseriborsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1296.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    216 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    2603 micro
  • β-crypt
    289 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3544 micro
Összesen 308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6484.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    972 mg
  • Nátrium
    4445 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    1080.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    431 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    750 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    960 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    13017 micro
  • β-crypt
    1446 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17722 micro
Összesen 1545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    821 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1118 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kápia paprikákat 220 fokos sütőben egy kis tepsiben megsütjük 20 perc alatt, míg már feketedik a héja. (Ha nincs kedvünk sütögetni, és gáztűzhelyünk van, fent, a lángon is süthetjük a paprikákat. Sütés után lehúzzuk a héját, és a magházat eltávolítjuk.)
  2. Két kanál olívaolajon a félfőre vágott (félbe, majd csíkokra) hagymát erős tűzön megsütjük. Mikor már pirul, rászórunk 2 ek. csicseriborsólisztet, egy perc alatt azt is átsütjük, hozzáadjuk a csicseriborsót a levével együtt. 2-3 perc főzés után jöhet bele a mirelit darabos spenót, a fűszerek és végül a csíkokra vágott, hámozott, sült paprika. Éppen csak össze kell forralni, és máris kész az étel.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2220
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sültpaprikás-spenótos csicseriborsó
Évi néni 1830 recept

Olyasmi ebédet kellett készítenem, amit mindannyian szeretünk, és természetesen gyorsan elkészíthető, ezért üveges portugál csicseriborsót használtam a levével együtt. Sütöttem még hozzá 1-1 szelet csirkemellet, pár csepp olajon csak sóval, borssal, és végül egy szelet mozzarella sajtot olvasztottam a tetejére némi kakukkfűvel. Bár ez az étel hús nélkül is megállja a helyét, önálló vegetáriánus fogásként.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...