Sültpaprikás hummusz
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
280
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1118
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
107
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 526.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 172.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 181 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 2306 micro
-
β-crypt 693 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
280
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 33.7 g
Zsír
-
Összesen 69.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2105.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 415 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 815 mg
-
Nátrium 659 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.6 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 688.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 893 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 725 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 435 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 113 micro
-
β-karotin 9223 micro
-
β-crypt 2772 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 290 micro
Összesen
1118
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 895 micro
-
β-crypt 269 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
107
kcal
Hozzávalók
-
240 g csicseriborsó (konzerv)
-
3 közepes db piros kaliforniai paprika
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 ek tahini
-
4 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A paprikákat megmossuk, majd szárazra töröljük, kettévágjuk, a magházat és az ereket kivágjuk.
- A paprikát egy alufóliával belelt tepsibe rakjuk. Betoljuk a 250 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25 percig sütjük, míg a héjuk hólyagosodni, barnulni kezd.
- A sült paprikákat egy nejlon zacskóba tesszük kb. 5-10 percre “izzadni”, majd meghámozzuk.
- A csicseriborsót hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni.
- Az összes hozzávalót konyhai aprítógépbe tesszük, és krémesre dolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2609
- Feltöltés dátuma: 2016. február 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A hummusz egy krémes állagú közel-keleti étel. Itt most egy sült paprikás változat. Pita kenyérrel vagy friss nyers zöldségekkel mártogatva. Tálaljuk egy kis cayenne-i borssal megszórva és olívaolajjal meglocsolva.