r
Nosalty Logó

Sültcéklakrémleves kecskesajttal és dióval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Sültcéklakrémleves kecskesajttal és dióval
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

céklakrémleves

tálalás

560
Kalória
16.1g
Fehérje
28.7g
Szénhidrátok
43.3g
Zsír
186.7g
Víz
81.1g
Koleszterin
5g
Rost
21.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

céklakrémleves

tálalás

Összesen 560 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

céklakrémleves

tálalás

Összesen 2243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

céklakrémleves

tálalás

Összesen 125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    643 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    186.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 560 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    173 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5054.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1270 mg
  • Nátrium
    2574 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.9 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    746.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    649 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 2243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

céklakrémleves

  1. A céklát meghámozzuk, majd felkockázzuk. Egy nagy tálban összekeverjük az olívaolajjal, a mézzel, a citromlével és az oregánóval, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  2. Alaposan összekeverjük a céklát a páccal, majd tepsibe öntjük az egészet és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
  3. Közben 2 evőkanál olajon elkezdjük puhára párolni az aprított lila hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chilipehellyel, majd hozzáadjuk a sült céklát.
  4. Felöntjük a tejszínnel és az alaplével, és rottyantunk egyet rajta. Végül hozzáadjuk a kecskekrémsajtot, elkeverjük, majd az egészet pürésítjük. Szükség szerint kevés vízzel vagy alaplével higíthatjuk.

tálalás

  1. A diót serpenyőben megpirítjuk, majd tálalásig félretesszük.
  2. A kész céklakrémlevest kevés tejszínnel díszítjük, majd a pirított dióval, morzsolt lágysajttal, nyers céklakockákkal és friss oregánóval megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A cékla az egyik legalulhasználtabb zöldségünk, pedig egész évben hozzáférhető, olcsó, vitaminban gazdag és nagyon sokoldalúan felhasználható. Készülhet belőle köret, leves, mártogatós, zöldségchips és gnocchi is, mi azonban most egy könnyed krémlevest főztünk céklából. Hogy azonban legyen benne egy kis csavar is, a krémesítéshez a szokásos tejszín mellett kecskekrémsajtot is csempésztünk bele, a céklát pedig elősütve főztük a levesbe. A végeredmény egy roppant laktató, krémes, ugyanakkor lágy krémleves lett, amit a legnagyobb élvezet kanalazni az első igazi, őszi cidrikben.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!