Sültcéklakrémleves kecskesajttal és dióval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 16% Zsír
céklakrémleves
-
188g cékla54 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g méz38 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
100g alaplé7 kcal
-
25g kecskesajt91 kcal
tálalás
-
13g dió85 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
25g kecskesajt91 kcal
-
5g cékla1 kcal
-
0g oregánó1 kcal
Összesen
560
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 16% Zsír
céklakrémleves
-
753g cékla217 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g méz152 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
400g alaplé28 kcal
-
100g kecskesajt364 kcal
tálalás
-
52g dió340 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
100g kecskesajt364 kcal
-
20g cékla6 kcal
-
1g oregánó3 kcal
Összesen
2243
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 16% Zsír
céklakrémleves
-
42.4g cékla12 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.8g méz9 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
5.1g lilahagyma2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
5.6g habtejszín16 kcal
-
22.5g alaplé2 kcal
-
5.6g kecskesajt20 kcal
tálalás
-
2.9g dió19 kcal
-
2.8g habtejszín8 kcal
-
5.6g kecskesajt20 kcal
-
1.1g cékla0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
Összesen
125
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 43.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1263.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 317 mg
-
Nátrium 643 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 186.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 311 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 303 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
560
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.4 g
Zsír
-
Összesen 173 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 325 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5054.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 887 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 1270 mg
-
Nátrium 2574 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.9 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 746.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1244 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 649 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 1213 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 365 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
2243
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
125
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
céklakrémleves
-
3 db cékla
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek méz
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
oregánó ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
1 db lilahagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
chilipehely ízlés szerint
-
1 dl habtejszín
-
4 dl alaplé
tálalás
-
2 marék dió
-
50 ml habtejszín
-
1 tk oregánó
Elkészítés
céklakrémleves
- A céklát meghámozzuk, majd felkockázzuk. Egy nagy tálban összekeverjük az olívaolajjal, a mézzel, a citromlével és az oregánóval, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
- Alaposan összekeverjük a céklát a páccal, majd tepsibe öntjük az egészet és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
- Közben 2 evőkanál olajon elkezdjük puhára párolni az aprított lila hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chilipehellyel, majd hozzáadjuk a sült céklát.
- Felöntjük a tejszínnel és az alaplével, és rottyantunk egyet rajta. Végül hozzáadjuk a kecskekrémsajtot, elkeverjük, majd az egészet pürésítjük. Szükség szerint kevés vízzel vagy alaplével higíthatjuk.
tálalás
- A diót serpenyőben megpirítjuk, majd tálalásig félretesszük.
- A kész céklakrémlevest kevés tejszínnel díszítjük, majd a pirított dióval, morzsolt lágysajttal, nyers céklakockákkal és friss oregánóval megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 5709
- Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
A cékla az egyik legalulhasználtabb zöldségünk, pedig egész évben hozzáférhető, olcsó, vitaminban gazdag és nagyon sokoldalúan felhasználható. Készülhet belőle köret, leves, mártogatós, zöldségchips és gnocchi is, mi azonban most egy könnyed krémlevest főztünk céklából. Hogy azonban legyen benne egy kis csavar is, a krémesítéshez a szokásos tejszín mellett kecskekrémsajtot is csempésztünk bele, a céklát pedig elősütve főztük a levesbe. A végeredmény egy roppant laktató, krémes, ugyanakkor lágy krémleves lett, amit a legnagyobb élvezet kanalazni az első igazi, őszi cidrikben.