Sült túrótorta Mymo konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mymo
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
422
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
4216
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
208
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 685.5 g
-
Cink 130 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 100 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.9 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 75.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
422
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.3 g
Zsír
-
Összesen 214.2 g
-
Telített zsírsav 119 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 811 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6855.2 g
-
Cink 1304 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 1625 mg
-
Vas 1004 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 1840 mg
-
Nátrium 776 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 429.2 g
-
Cukor 309 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 755.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1335 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 396 mg
-
Retinol - A vitamin: 1310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 258 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 530 micro
Összesen
4216
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339 g
-
Cink 64 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
208
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- Tészta: a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd amíg a krémet elkészítjük, fagyasztóba tesszük.
- Krém: a krém hozzávalóit egy nagy tálba összeöntjük, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Ne ijedjünk meg, mert elég híg, de így pont jó.
- Összeállítás: miután a tésztát kivettük a fagyasztóból, megpróbáljuk kinyújtani (én folpack segítségével csináltam), ésbeletesszük egy sütőpapírral kibélelt, 22-24 cm-estortaformábaúgy, hogy a tészta felnyúljon legalább 3 cm-re.
- A tésztát elősütjük kb. 10 percig 180°-on.
- Ha a tészta már majdnem aranybarna, kivesszük a sütőből, és beleöntjük a híg krémet (nem baj, ha magasabb lesz, mint a tészta, mert nem fog kifolyni),majd 180°-on tovább sütjük kb. 80 percig. Akkor jó, ha a közepe mégfehér, a széle viszont barna.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 423
- Tegnapi nézettség: 16
- 7 napos nézettség: 69
- Össznézettség: 46987
- Feltöltés dátuma: 2013. június 19.
Ajánló
A tésztát gluténmentes lisztből csináltam, elég nehéz gyújtani, így a tészta felét csak inkább belenyomkodtam a formába. A süti elég édes, így aki nem annyira édesszájú, az kevesebb cukorral készítse. Mi meggykompóttal ettük, de szerintem más gyümölccsel is biztos nagyon fincsi.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mymo
6 recept
A recept a desszert.eu oldaláról van, nem volt semmilyen különleges alkalom, csak már nagyon régóta akartam sütni egy hasonló tortát.:)