r
Nosalty Logó

Sült tejbegríz 2.- mézes-mandulás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Sült tejbegríz 2.- mézes-mandulás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 477 kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1432 kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 477 kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1744.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.9 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 1432 kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást válasszuk ketté, sárgáját villával keverjük el, a fehérjéből géppel verjünk habot.
  2. Kb. 1 l űrtartalmú, szilikonos sütőforma alját kenjük ki a mézzel, és szórjuk meg a mandula felével.
  3. Forraljuk fel a tejet, a cukrokat és a vaníliarudat.
  4. Öntsük hozzá a búzadarát, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük 5-6 percig.
  5. Vegyük ki a vaníliarudat, majd pár gyors keveréssel adjuk a tejbegrízhez a tojás sárgáját, óvatos mozdulatokkal a maradék mandulát és a felvert fehérjét.
  6. Öntsük az egészet az előkészített formába, tegyük előmelegített sütőbe.
  7. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, és csak ezután borítsuk ki óvatosan a formából.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12978
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sült tejbegríz gyümölcsös változata után gondoltam feltöltöm a mézes-mandulás variáció receptjét is. Mind a kettő olyan finom, hogy mi nem tudtuk eddig eldönteni, melyik a nagyobb kedvenc. Kíváncsian várom a véleményeket!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...