r
Nosalty Logó

Sült scamorza fűszeres panírban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kicsivik
Sült scamorza fűszeres panírban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
rántott ételek
  • 26% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 311 kcal
  • 26% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1249 kcal
  • 26% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 26% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 311 kcal
  • 26% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1284.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 1249 kcal
  • 26% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot hasábokra vágjuk, és egy zacskóba téve fél órára betesszük a fagyasztóba, hogy sütés közben ne folyjon ki a bundából.
  2. Időközben előmelegítjük a sütőt, majd előkészülünk a panírozáshoz: egy mélyebb tányérban pici sóval villával felverjük a tojást, egy másikba öntjük a lisztet, egy harmadikban pedig összekeverjük a zsemlemorzsát, a kenyérmorzsát és a fűszereket.
  3. Egy tepsit kibélelünk alufóliával, vékonyan megspricceljük olajjal.
  4. Kivesszük a sajtót a fagyóból, megforgatjuk a lisztben, a tojásban, végül a fűszeres morzsában.
  5. A tepsibe sorakoztatjuk őket - szellősen -, majd 4-5 percre betoljuk a csőbe.
  6. Megfordítjuk a hasábokat és a másik oldalukat és 4-5 percig pirítjuk, jó ropogósra. Figyeljünk, hogy a sajt ne olvadjon meg annyira, hogy kifolyjon a bundából!
  7. Ha kisült már ide véle, hadd egyem meg melegébe!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1878
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 15.

Ajánló

Friss zöldségsaláta, sós pékáru, vagy amihez fantáziánk szerint párosítani tudjuk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Még sosem kóstoltam a scamorzát, és addig szemezgettem vele a boltban, amíg haza nem hoztam egy csomaggal. Na de mit kezdjek vele? Persze, hogy rántott sajtként végezte, csak egy kicsit másként. Frissen sütve az igazi, amikor még a panír roppan, de a sajttölti nyúlik. Nyamm. Kenyérmorzsa készítése: A szikkadt kenyeret -óvatosan ! - vágjuk jó vastag szeletekre. Terítsünk le egy tiszta asztalkendőt. A kenyérbélből kézzel tépjünk nagyobb darabokat, és két nyitott tenyerünk között dörzsölgetve-sodrikálva teljesen morzsázzuk el. A terítőn hagyjuk száradni, közben forgassuk néha át, és közben próbáljuk a nagyobb morzsákat még kisebbekre morzsolni az ujjainkkal. Ha egyenletesebb morzsát szeretnénk, nagylyukú tésztaszűrőn engedjük át. A morzsa szinte azonnal, kis szikkadás után már használható, de megszárítva, vászonzacskóba kötve, hetekig eláll. A száraz kenyeret le is darálhatjuk, ha van darálónk - nekem még nincs. Természetesen az sem tragédia, ha nincs kedvünk, időnk kenyérmorzsát készíteni, a nagyobb szemű zsemlemorzsa is megteszi!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...