Sült scamorza fűszeres panírban
- 26% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
63g scamorza170 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
13g zsemlemorzsa49 kcal
-
13g kenyér34 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
- 26% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
250g scamorza680 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
50g kenyér137 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
- 26% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
55.2g scamorza150 kcal
-
12.1g tojás15 kcal
-
9.9g finomliszt36 kcal
-
11g zsemlemorzsa44 kcal
-
11g kenyér30 kcal
-
0.7g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
- 26% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
- 26% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.3 g
Zsír
-
Összesen 60 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1284.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 293 mg
-
Nátrium 674 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 65.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 440 micro
- 26% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Hozzávalók
-
3 evőkanál finomliszt
-
5 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
- A sajtot hasábokra vágjuk, és egy zacskóba téve fél órára betesszük a fagyasztóba, hogy sütés közben ne folyjon ki a bundából.
- Időközben előmelegítjük a sütőt, majd előkészülünk a panírozáshoz: egy mélyebb tányérban pici sóval villával felverjük a tojást, egy másikba öntjük a lisztet, egy harmadikban pedig összekeverjük a zsemlemorzsát, a kenyérmorzsát és a fűszereket.
- Egy tepsit kibélelünk alufóliával, vékonyan megspricceljük olajjal.
- Kivesszük a sajtót a fagyóból, megforgatjuk a lisztben, a tojásban, végül a fűszeres morzsában.
- A tepsibe sorakoztatjuk őket - szellősen -, majd 4-5 percre betoljuk a csőbe.
- Megfordítjuk a hasábokat és a másik oldalukat és 4-5 percig pirítjuk, jó ropogósra. Figyeljünk, hogy a sajt ne olvadjon meg annyira, hogy kifolyjon a bundából!
- Ha kisült már ide véle, hadd egyem meg melegébe!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1878
- Feltöltés dátuma: 2012. május 15.
Ajánló
Friss zöldségsaláta, sós pékáru, vagy amihez fantáziánk szerint párosítani tudjuk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Még sosem kóstoltam a scamorzát, és addig szemezgettem vele a boltban, amíg haza nem hoztam egy csomaggal. Na de mit kezdjek vele? Persze, hogy rántott sajtként végezte, csak egy kicsit másként. Frissen sütve az igazi, amikor még a panír roppan, de a sajttölti nyúlik. Nyamm. Kenyérmorzsa készítése: A szikkadt kenyeret -óvatosan ! - vágjuk jó vastag szeletekre. Terítsünk le egy tiszta asztalkendőt. A kenyérbélből kézzel tépjünk nagyobb darabokat, és két nyitott tenyerünk között dörzsölgetve-sodrikálva teljesen morzsázzuk el. A terítőn hagyjuk száradni, közben forgassuk néha át, és közben próbáljuk a nagyobb morzsákat még kisebbekre morzsolni az ujjainkkal. Ha egyenletesebb morzsát szeretnénk, nagylyukú tésztaszűrőn engedjük át. A morzsa szinte azonnal, kis szikkadás után már használható, de megszárítva, vászonzacskóba kötve, hetekig eláll. A száraz kenyeret le is darálhatjuk, ha van darálónk - nekem még nincs. Természetesen az sem tragédia, ha nincs kedvünk, időnk kenyérmorzsát készíteni, a nagyobb szemű zsemlemorzsa is megteszi!