r
Nosalty Logó

Sült rizspuding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Sült rizspuding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 10% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1764 kcal
  • 10% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 10% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 251 kcal
  • 10% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1924 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    1171 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.7 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 1764 kcal
  • 10% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst megmossuk, és annyi vízben, ami 2 ujjnyira ellepi, kis lángon puhára főzzük.
  2. A tejből egy bögrényit félreteszünk, a maradékot elkeverjük a cukorral, a vanília kikapart magjaival, és a rizshez adjuk.
  3. Kb. 20 percen át főzzük kis lángon.
  4. A maradék 1 bögre tejet kikeverjük a keményítővel, és a rizshez adjuk, még kb. 10 percig főzzük kis lángon, közben kevergetjük.
  5. Ha kész, hőálló tálkákba vagy egy nagyobb jénaiba öntjük.
  6. A tojást 2 kanál maradék tejjel eldolgozzuk, és a rizs tetején kanál hátával eloszlatjuk.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 percen át sütjük. Megvárjuk, míg kihűl, majd hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 839
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 73581
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 17.

Ajánló

A rizshez adhatunk rózsavizet, narancs vagy citrom reszelt héját, és tálalhatjuk bármilyen gyümölccsel vagy olajos maggal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvenc rizspudingom. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...