r
Nosalty Logó

Sült rakott padlizsán sok sajttal és paradicsommal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Sült rakott padlizsán sok sajttal és paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3693.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    894 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    2026 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1177 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.4 g

Zsír

  • Összesen
    139.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14774.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    3574 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    2602 mg
  • Nátrium
    8104 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1586.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    947 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    321 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4710 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    138950 micro
  • Lut-zea
    3773 micro
Összesen 2142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6713 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat kb. fél centis vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, és állni hagyjuk kb. fél-egy óráig. A mozzarellát felkockázzuk, a parmezánt és a pecorinot lereszeljük.
  2. Egy mélyebb serpenyőben 2 ek olívaolajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát, majd ráöntjük a passzírozott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, majd lefedve kis lángon 30-45 percig főni hagyjuk. A bazsalikomot csak a főzés végén tépkedjük bele.
  3. A padlizsánszeleteket papírtörölközővel szárazra törölgetjük, majd kevés (3 ek) forró olajban hirtelen kisütjük. A kész, halványbarna szeletekről papírtörlővel itatjuk le a felesleges zsiradékot. (A padlizsán sütésének másik módját én jobban szeretem, mert kevesebb olajat vesz fel, és nem füstöli teli a lakást: egy tepsibe, megolajozott sütőpapírra fektetem a padlizsánkarikákat, és a tetejüket olajozott szilikonecsettel megkenem. Szerintem ízben nincs különbség.)
  4. Ha megsült a padlizsán, egy tűzálló edény aljára teszünk egy kis paradicsomszószt, rápakolunk egy sor padlizsánt, vékonyan megszórjuk az összekevert reszelt sajtokkal és a felkockázott mozzarellával is. Paradicsomszósszal megcsorgatjuk, majd ismét padlizsán következik, így folytatjuk a rétegezést, míg a padlizsán el nem fogy. Ráöntjük a maradék paradicsommártást, és rászórjuk a sajtokat.
  5. 200 fokos sütőben 40 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6703
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 16.

Ajánló

Friss kenyérrel istenien tunkolható! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült rakott padlizsán sok sajttal és paradicsommal
Tomatotree 262 recept

Parmigiana di melanzane  Új kedvenc :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...