Sült pudingos kosárkák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
P.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
3g tejföl5 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A pudinghoz
-
125g tej70 kcal
-
29 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
154g sárgabarack69 kcal
Összesen
667
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A pudinghoz
-
500g tej280 kcal
-
114 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
616g sárgabarack275 kcal
Összesen
2668
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
12.3g finomliszt45 kcal
-
6.2g vaj44 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
3.7g porcukor14 kcal
-
0.6g tejföl1 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
A pudinghoz
-
30.8g tej17 kcal
-
1.9g étkezési keményítő7 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
38g sárgabarack17 kcal
Összesen
163
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 514.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.1 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 146.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 355 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 1612 micro
-
β-crypt 150 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
667
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.6 g
Zsír
-
Összesen 113.4 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 431 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2059.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 816 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 598 mg
-
Nátrium 427 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 356.3 g
-
Cukor 154 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 585.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1420 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 854 micro
-
α-karotin 109 micro
-
β-karotin 6450 micro
-
β-crypt 600 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 792 micro
Összesen
2668
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 398 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
1 db tojás
-
0.5 tk sütőpor
-
6 dkg porcukor
A pudinghoz
-
5 dl tej
-
2 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
A tésztához
- Kivajazunk és lisztezünk egy 12 darabos muffinformát.
- A hideg vajat összemorzsoljuk a liszt, sütőpor és porcukor keverékével. Beleütjük a tojást, összedolgozzuk. Ha a tészta nem áll össze kellőképpen, adhatunk hozzá egy kevés tejfölt. Hűtőbe tesszük.
- A pudinghoz felforraljuk a tejet a vaníliarúd kikapart magjaival. Egy bögrében összekeverjük a keményítőt a kristálycukorral, majd öntünk hozzá kevés tejet, és csomómentesre keverjük. Ezt a masszát állandó kevergetés mellett a forró tejhez adjuk, és gyenge tűzön sűrűre főzzük. Ez kb. 30 másodperc! Vagy egyszerűen felfőzzük a pudingot.
- A sárgabarack konzervet lecsepegtetjük.
- Kivesszük a tésztát a hűtőből, és nekilátunk az összeállításnak. A tésztából közepes méretű gombócokat tépkedünk, és a kezünkkel kilapogatjuk, majd belenyomkodjuk a muffinformába, egészen a peremig érjen. Ne hagyjuk túl vastagra, mert akkor sülés közben kinyomja majd a pudingot.
- Ezután mindegyik aljára fektessünk fél sárgabarackot, és kanalazzunk rá 1-2 evőkanál pudingot. A tetejét kis barackdarabbal díszíthetjük.
- 170 fokos sütöben kb. 20-25 percig sütjük, vagy addig, amíg a tészta széle szépen barnulni kezd. Ne süssük túl barnára, mert a tészta keményre szárad.
- Ha kész, hagyjuk kihűlni a formában, majd óvatosan, egy villa segítségével forgassuk ki őket.
- Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 18762
- Feltöltés dátuma: 2009. november 11.
Ajánló
Élettani hatása: erösen savasít. Fogyasztása csak lúgosító ételek mellett javasolt. Egyéb tudnivalókat itt olvashatsz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
P.
171 recept
Véletlen volt. :-) Egyszer maradt egy kevés az almáspite tésztájából. Fogtam egy créme brulée formát és beletömködtem, majd raktam rá gyümölcsöt és megkentem egy fajta lekváros sziruppal. Egész jó lett. Azóta számtalan variánsát készítettem el.