Sült padlizsános újburgonya-saláta melegen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
A salátához
-
200g padlizsán48 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
400g újkrumpli246 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
34g koktélparadicsom6 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
80g rukkola20 kcal
-
0g zsálya0 kcal
A mustáros dresszinghez
-
3 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
13g méz38 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g víz0 kcal
Összesen
848
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
A salátához
-
400g padlizsán95 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
800g újkrumpli493 kcal
-
68g bacon267 kcal
-
68g koktélparadicsom12 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
160g rukkola40 kcal
-
0g zsálya0 kcal
A mustáros dresszinghez
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
25g méz76 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g víz0 kcal
Összesen
1695
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
A salátához
-
23.5g padlizsán6 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
47g újkrumpli29 kcal
-
4g bacon16 kcal
-
1 kcal
-
5.9g feta sajt16 kcal
-
9.4g rukkola2 kcal
-
0g zsálya0 kcal
A mustáros dresszinghez
-
0.6g dijoni mustár0 kcal
-
0.6g balzsamecet1 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
1.5g méz4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g víz0 kcal
Összesen
100
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 48.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2077.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 446 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 514 mg
-
Nátrium 929 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 593.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 1326 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 875 micro
-
Lut-zea 2989 micro
Összesen
848
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 45.9 g
Zsír
-
Összesen 97.6 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4154.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 892 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 319 mg
-
Foszfor 1027 mg
-
Nátrium 1858 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 171.3 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1187.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 356 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 170 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 236 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 378 micro
-
Kolin: 185 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 69 micro
-
β-karotin 2652 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1750 micro
-
Lut-zea 5978 micro
Összesen
1695
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 103 micro
-
Lut-zea 351 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
A salátához
-
4 ek olívaolaj
-
4 szelet bacon
-
4 db koktélparadicsom
-
16 dkg rukkola
-
zsálya ízlés szerint
A mustáros dresszinghez
-
2 ek balzsamecet
-
2 ek olívaolaj
-
1 ek méz
-
só ízlés szerint
-
1 ek víz
Elkészítés
A salátához
- Az újburgonyát megmossuk, és héjastól a csíkokra szeletelt szalonnával és kevés vízzel fedő alatt elkezdjük párolni. Ha a víz elpárolog, pótoljuk. 15-20 perc alatt megpuhul a burgonya. Ügyeljünk arra, hogy a párolás végén ne maradjon víz, hanem a kevés kisült szalonnazsírban forgassuk át.
- A megmosott padlizsánt héjastól karikákra szeleteljük, sóval, a zúzott fokhagymával, 2 ek olívaolajjal összekeverjük.
- A padlizsán karikákat 2 ek olívaolajon egy serpenyőben mindkét oldalán megsütjük.
- A dresszing hozzávalóit összekeverjük.
- A párolt újburgonyát hosszában kettévágjuk, és a meleg padlizsánnal együtt a dresszingbe forgatjuk, majd tálaljuk a salátát.
- A rukkolát tányérra halmozzuk, majd ráhelyezzük a dresszingbe forgatott újburgonyát és padlizsánt, ízlés szerint hozzáadhatjuk a sült szalonna szeletkéket is.
- Félbevágott koktélparadicsommal, krémfehérsajttal (vagy feta sajttal, juhtúróval), zsázsával díszítjük, és fogyaszthatjuk.
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7286
- Feltöltés dátuma: 2010. május 20.
Ajánló
Melegen, önálló fogásként fogyaszthatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ennél a salátánál a rukkola, a zsázsa és a mustáros dresszing enyhén csípős, mustáros íze, amely megteremti az összetevők közötti összhangot.