r
Nosalty Logó

Sült oldalas 5. - juhtúrós nudlival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sipos
Sült oldalas 5. - juhtúrós nudlival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Az oldalas sütéséhez

A nudlihoz

A tálaláshoz

Összesen 2172 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Az oldalas sütéséhez

A nudlihoz

A tálaláshoz

Összesen 8678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Az oldalas sütéséhez

A nudlihoz

A tálaláshoz

Összesen 283 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    194.3 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 2172 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188 g

Zsír

  • Összesen
    777.1 g
  • Telített zsírsav
    272 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    315 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    1467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3421.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1762 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1254.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    1226 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    1043 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    964 micro
Összesen 8678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    84 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Az oldalas sütéséhez

A nudlihoz

A tálaláshoz

Elkészítés

Az oldalas sütéséhez

  1. Az oldalast lesütjük fél kg zsírban, sózzuk, borsozzuk, fokhagyma ízlés szerint, kb. fél deci vízzel, 1 fej hagymával, 1 zöldpaprikával, 1 db paradicsommal feltesszük sülni.
  2. Kifőzzük a knédlit vagy a nokedlit sós vízben.
  3. Kisütjük a szalonnát, majd ebben a sült szalonna zsírjában megdinszteljük a hagymát, amit a végén fogunk ráhelyezni az ételre.
  4. Mikor megfőtt a knédli, leszűrjük, majd hideg vízzel leöblítjük, kb. 1-2 másodpercig fürdetjük, (ne hűsd le nagyon).
  5. Ezután a kész alapanyagokat tányérra helyezzük, majd összeadjuk őket (nagyon fogják egymást szeretni).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4942
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 02.

Ajánló

Talán én adnék mellé egy pohár finom kékfrankost, hogy egy kicsit megszédüljenek. Tipp: A Lidl-ben szoktam vásárolni friss osztrák előfőzött nudlit.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a barátok mindig megérzik, mikor ezt készítem, és meg is eszik:).

Hozzávalók

Az oldalas sütéséhez

A nudlihoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...