r
Nosalty Logó

Sült nyúlgerinc lencsesaláta ágyon paradicsomos raviolival

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Sült nyúlgerinc lencsesaláta ágyon paradicsomos raviolival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A ravioli tésztája

Ravioli tölteléke

Sült nyúlgerinc

Összesen 867 kcal
  • 18% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A ravioli tésztája

Ravioli tölteléke

Sült nyúlgerinc

Összesen 3461 kcal
  • 18% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A ravioli tésztája

Ravioli tölteléke

Sült nyúlgerinc

Összesen 241 kcal
  • 18% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1521.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 867 kcal
  • 18% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6086.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1230 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    1051 mg
  • Foszfor
    2953 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

VÍZ

  • Összesen
    608.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1825 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 3461 kcal
  • 18% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1149 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

A ravioli tésztája

Ravioli tölteléke

Sült nyúlgerinc

Elkészítés

A ravioli tésztája

  1. A tésztához valókat késes robotgépbe mérjük, és azzal gyorsan összegyúrjuk. Ha a tészta nem áll össze, egy kanálnyi hideg vizet adhatunk hozzá.
  2. A meggyúrt tésztát folpackba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, 8,5 cm-es átmérőjű derelyevágóval köröket szabunk ki belőle.
  4. A derelyevágóba visszatesszük a tésztát, és egy-egy púpozott teáskanálnyi babpürét töltünk bele, majd összehajtjuk a két szárát, összenyomjuk a tésztát. Amikor kiemeltük a formából, a két végénél fogva a tésztát összeillesztjük, összenyomjuk, hogy egy szép, szabályos kalapformát kapjunk. Hűtőbe tesszük fél órára dermedni.
  5. A raviolikat lobogó, sós vízben addig főzzük kis adagokban, míg feljönnek a víz tetejére, majd kihalásszuk, lecsepegtetjük őket, és egy forró serpenyőben egy kanál olívaolajon átmelegítjük.

Ravioli tölteléke

  1. A sült babkonzervről lecsepegtetjük a levét, leöblítjük.
  2. Késes robotgépben egy nagyobb aszalt paradicsommal, sóval, borssal és a paradicsomról vett fűszeres olívaolajjal pürésítjük.
  3. A pürét a fent leírtak szerint tésztába töltjük.

Sült nyúlgerinc

  1. A nyúlgerincet sózzuk, borsozzuk, és egy tapadásmentes, vastag falú serpenyőben felhevített 1 kanál olívaolajon minden oldalát megpirítjuk, hogy színt kapjon.
  2. Mikor körbesütöttük, ráhintünk egy kevés kakukkfüvet, és meglocsoljuk 1 dl fehérborral. Fedő alatt kb. 5 percig pároljuk, majd a fedőt levéve erős tűzön pirítjuk, míg a bor felére csökken.
  3. A húst a leírtak szerint lencsesaláta ágyon tálaljuk, melyet meglocsolhatunk a maradék szafttal, amit egy kanál vajjal besűrítünk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1980
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült nyúlgerinc lencsesaláta ágyon paradicsomos raviolival
Évi néni 1830 recept

Tovább gondolom, mit is főznék "A Konyhafőnök" c. műsorban az ottani alapanyagokból. Ezt az ételt a már leírt francia lencsesalátán tálaltam. A babpüréből 24 db raviolit tudtam megtölteni. Szerencsére a fele tésztám megmaradt, így tagliatellét készítettem belőle, amiből néhány perc alatt újabb finom fogást varázsolhatok.

Hozzávalók

A ravioli tésztája

Ravioli tölteléke

Sült nyúlgerinc

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...