Sült nyúlgerinc lencsesaláta ágyon paradicsomos raviolival
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 18% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 4% Zsír
A ravioli tésztája
-
63g rétesliszt228 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
17 kcal
-
0g só0 kcal
Ravioli tölteléke
Sült nyúlgerinc
Összesen
867
kcal
- 18% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 4% Zsír
A ravioli tésztája
-
250g rétesliszt910 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
70 kcal
-
0g só0 kcal
Ravioli tölteléke
Sült nyúlgerinc
Összesen
3461
kcal
- 18% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 4% Zsír
A ravioli tésztája
-
17.4g rétesliszt63 kcal
-
7.6g tojás10 kcal
-
1.9g szárított paradicsom5 kcal
-
0g só0 kcal
Ravioli tölteléke
-
29.6g fehérbab98 kcal
-
0.6g szárított paradicsom2 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Sült nyúlgerinc
Összesen
241
kcal
- 18% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.7 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1521.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 307 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 738 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 152.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 456 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 4131 micro
-
Lut-zea 261 micro
Összesen
867
kcal
- 18% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 242.7 g
Zsír
-
Összesen 60.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 645 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6086.1 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 289 mg
-
Kálcium 1230 mg
-
Vas 61 mg
-
Magnézium 1051 mg
-
Foszfor 2953 mg
-
Nátrium 459 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 470.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 76 mg
VÍZ
-
Összesen 608.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 37 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1825 micro
-
Kolin: 634 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 217 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 16525 micro
-
Lut-zea 1043 micro
Összesen
3461
kcal
- 18% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 423.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 42.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1149 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
241
kcal
Hozzávalók
A ravioli tésztája
Ravioli tölteléke
-
1 db szárított paradicsom
-
1 csipet só
-
bors ízlés szerint
Sült nyúlgerinc
Elkészítés
A ravioli tésztája
- A tésztához valókat késes robotgépbe mérjük, és azzal gyorsan összegyúrjuk. Ha a tészta nem áll össze, egy kanálnyi hideg vizet adhatunk hozzá.
- A meggyúrt tésztát folpackba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük.
- A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, 8,5 cm-es átmérőjű derelyevágóval köröket szabunk ki belőle.
- A derelyevágóba visszatesszük a tésztát, és egy-egy púpozott teáskanálnyi babpürét töltünk bele, majd összehajtjuk a két szárát, összenyomjuk a tésztát. Amikor kiemeltük a formából, a két végénél fogva a tésztát összeillesztjük, összenyomjuk, hogy egy szép, szabályos kalapformát kapjunk. Hűtőbe tesszük fél órára dermedni.
- A raviolikat lobogó, sós vízben addig főzzük kis adagokban, míg feljönnek a víz tetejére, majd kihalásszuk, lecsepegtetjük őket, és egy forró serpenyőben egy kanál olívaolajon átmelegítjük.
Ravioli tölteléke
- A sült babkonzervről lecsepegtetjük a levét, leöblítjük.
- Késes robotgépben egy nagyobb aszalt paradicsommal, sóval, borssal és a paradicsomról vett fűszeres olívaolajjal pürésítjük.
- A pürét a fent leírtak szerint tésztába töltjük.
Sült nyúlgerinc
- A nyúlgerincet sózzuk, borsozzuk, és egy tapadásmentes, vastag falú serpenyőben felhevített 1 kanál olívaolajon minden oldalát megpirítjuk, hogy színt kapjon.
- Mikor körbesütöttük, ráhintünk egy kevés kakukkfüvet, és meglocsoljuk 1 dl fehérborral. Fedő alatt kb. 5 percig pároljuk, majd a fedőt levéve erős tűzön pirítjuk, míg a bor felére csökken.
- A húst a leírtak szerint lencsesaláta ágyon tálaljuk, melyet meglocsolhatunk a maradék szafttal, amit egy kanál vajjal besűrítünk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1980
- Feltöltés dátuma: 2015. május 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Tovább gondolom, mit is főznék "A Konyhafőnök" c. műsorban az ottani alapanyagokból. Ezt az ételt a már leírt francia lencsesalátán tálaltam. A babpüréből 24 db raviolit tudtam megtölteni. Szerencsére a fele tésztám megmaradt, így tagliatellét készítettem belőle, amiből néhány perc alatt újabb finom fogást varázsolhatok.