r
Nosalty Logó

Sült mandulapuding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli
Sült mandulapuding
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 714 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 2849 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 485 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 714 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    258.7 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3335.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    688 mg
  • Foszfor
    1593 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1197 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    927 micro
Összesen 2849 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 485 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a reszelt mandulát, langyos vajat, cukrot, tejszínt, konyakot, pár csepp keserűmandula aromát, és végül a tojásokat.
  2. Kivajazott sütőtálba öntjük, a tetejét elegyengetjük.
  3. 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  4. A tetejét megszórhatjuk porcukorral vagy Rote Grütze-t is készíthetünk hozzá.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15037
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 02.

Ajánló

Rote Grütze

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Szakácsok könyvéből készítettem (már másodjára) ezt a nagyon egyszerű desszertet. Az én elképzelésem szerint a porcukor helyett inkább egy fanyar, piros gyümölcsökből készült öntet illik hozzá. Lapoztam párat a könyvben, és gyorsan elkészítettem hozzá egy Rote Grütze-t, azaz egy piros gyümölcspudingot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...