Sült madártej
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
33g tojássárgája107 kcal
-
23g porcukor90 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
23g finomliszt85 kcal
-
167g tej93 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
67g tojásfehérje35 kcal
Összesen
536
kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
200g tojássárgája644 kcal
-
140g porcukor542 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
400g tojásfehérje208 kcal
Összesen
3223
kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
10g tojássárgája32 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g finomliszt25 kcal
-
50g tej28 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
Összesen
160
kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.1 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 398 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 686 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 247 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.3 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 280 mg
-
Retinol - A vitamin: 236 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 369 micro
Összesen
536
kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.7 g
Zsír
-
Összesen 156.3 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 2385 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4116.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 241 mg
-
Kálcium 1481 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 1016 mg
-
Nátrium 1276 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 307.9 g
-
Cukor 194 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 492.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1446 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 436 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 1679 mg
-
Retinol - A vitamin: 1413 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 334 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2214 micro
Összesen
3223
kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
160
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
10 db tojássárgája
-
140 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet só
-
140 g finomliszt
-
1 l tej
-
10 db tojásfehérje
Elkészítés
- A tojássárgájákat ömlesszük egy méretesebb keverőtálba, adjuk hozzá a porcukor felét, a vaníliás cukrot, a vaníliakivonatot, a citrom reszelt héját, végül pedig egy csipet sót. Botmixer segítségével keverjük szép habosra.
- A tojásos keverékhez ezután hozzáadhatjuk a lisztet, amivel szintén keverjük össze, majd folyamatosan kevergetve, apránként a tejet. Óvatosan adjuk hozzá a tejet, hiszen ilyen mennyiség gyorsan hígítja a tésztát. Ezután mehet bele az olvasztott, kihűlt vaj.
- A tojásfehérjéket a porcukorral külön verjük kemény habbá. Adhatunk hozzá pár cseppet a citrom levéből, hogy jó stabil habot kapjunk.
- A felvert tojásfehérjét szépen óvatosan, keverjük hozzá a tésztához jó alaposan, majd amikor már teljesen elvegyültek, öntsük át egy hőálló sütőformába.
- 150° C-on egy órát süssük, majd kivéve a sütőből hagyjuk teljesen kihűlni. Miután kihűlt könnyebben szelhető. Tálaljuk porcukorral megszórva, gyümölcsökkel.
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 355
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 42
- Össznézettség: 21304
- Feltöltés dátuma: 2022. november 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
Kristyán Fanni
104 recept
A sült madártej az egyik legegyszerűbben és leggyorsabban összedobható vaníliás édesség. A pár perces összeállítást alacsonyabb hőfokú, egy órás sütés követi, de amint sikerült kivárni, már fogyaszthatjuk is. A natúr receptet bátran felturbózhatjuk bármilyen gyümölccsel, vagy akár mákkal.