r
Nosalty Logó

Sült madártej

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
Sült madártej
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 536 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3223 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 536 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.7 g

Zsír

  • Összesen
    156.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4116.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    1481 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    1016 mg
  • Nátrium
    1276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.9 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    1679 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1413 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2214 micro
Összesen 3223 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgájákat ömlesszük egy méretesebb keverőtálba, adjuk hozzá a porcukor felét, a vaníliás cukrot, a vaníliakivonatot, a citrom reszelt héját, végül pedig egy csipet sót. Botmixer segítségével keverjük szép habosra.
  2. A tojásos keverékhez ezután hozzáadhatjuk a lisztet, amivel szintén keverjük össze, majd folyamatosan kevergetve, apránként a tejet. Óvatosan adjuk hozzá a tejet, hiszen ilyen mennyiség gyorsan hígítja a tésztát. Ezután mehet bele az olvasztott, kihűlt vaj.
  3. A tojásfehérjéket a porcukorral külön verjük kemény habbá. Adhatunk hozzá pár cseppet a citrom levéből, hogy jó stabil habot kapjunk.
  4. A felvert tojásfehérjét szépen óvatosan, keverjük hozzá a tésztához jó alaposan, majd amikor már teljesen elvegyültek, öntsük át egy hőálló sütőformába.
  5. 150° C-on egy órát süssük, majd kivéve a sütőből hagyjuk teljesen kihűlni. Miután kihűlt könnyebben szelhető. Tálaljuk porcukorral megszórva, gyümölcsökkel.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 355
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 21304
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 05.

Receptkategóriák

Sült madártej
Kristyán Fanni 104 recept

A sült madártej az egyik legegyszerűbben és leggyorsabban összedobható vaníliás édesség. A pár perces összeállítást alacsonyabb hőfokú, egy órás sütés követi, de amint sikerült kivárni, már fogyaszthatjuk is. A natúr receptet bátran felturbózhatjuk bármilyen gyümölccsel, vagy akár mákkal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...