Sült lazac a legjobb spenótos-céklás salátával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
251g cékla72 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g lazac127 kcal
-
142g vérnarancs49 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g tökmag45 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
25g spenót4 kcal
-
50g salátakeverék7 kcal
-
25g rukkola6 kcal
-
95g avokádó112 kcal
-
75g gránátalma35 kcal
-
10g citrom2 kcal
Összesen
601
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
502g cékla145 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g lazac254 kcal
-
284g vérnarancs97 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g tökmag89 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
100g salátakeverék13 kcal
-
50g rukkola13 kcal
-
190g avokádó225 kcal
-
150g gránátalma70 kcal
-
20g citrom3 kcal
Összesen
1201
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
26.9g cékla8 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10.7g lazac14 kcal
-
15.2g vérnarancs5 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g tökmag5 kcal
-
4.8g lilahagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
9.9g újhagyma2 kcal
-
2.7g spenót0 kcal
-
5.4g salátakeverék1 kcal
-
2.7g rukkola1 kcal
-
10.2g avokádó12 kcal
-
8g gránátalma4 kcal
-
1.1g citrom0 kcal
Összesen
66
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 31.6 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1363 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 477 mg
-
Nátrium 442 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 576.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 435 micro
-
K vitamin: 309 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 432 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 2844 micro
-
β-crypt 141 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4650 micro
Összesen
601
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 63.2 g
Zsír
-
Összesen 60.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2726 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 444 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 352 mg
-
Foszfor 954 mg
-
Nátrium 885 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1152.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 560 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 204 mg
-
D vitamin: 870 micro
-
K vitamin: 619 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 863 micro
-
Kolin: 289 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 5687 micro
-
β-crypt 282 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9300 micro
Összesen
1201
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 304 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 498 micro
Összesen
66
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A céklát hámozzuk és mossuk meg, majd alufóliába csavarva, sóval-borssal és egy pár csepp olívaolajjal tegyük 180 fokra melegített sütőbe úgy másfél órára sülni. Ha elkészültek, szeleteljük fel őket.
- Közben mossuk meg a salátaleveleket, majd tegyük ki száradni, és pirítsuk meg serpenyőben a tökmagot.
- A vérnarancsokat vágjuk félbe, kiskanállal vagy egy zöldségpucoló késsel filézzünk ki közülük hármat. Dolgozzunk egy tál felett, hogy a levét felfogjuk. A héj- és hártyamentes darabkákat tegyük félre, a maradék fél narancs levét facsarjuk ugyan abba az edénybe. Kanalazzunk hozzá olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Keverjük jól össze, ez lesz a salátaöntetünk.
- A gránátalmát magozzuk ki. A magok egyik része kell csak a salátához, a többit adjuk oda a gyerekeknek kanalazzák kedvükre. A hagymákat vágjuk nagyon vékony karikába, szeletbe.
- A lazacszeleteket mossuk meg, ha nincsenek megpucolva, akkor késsel folyó víz alatt, növéssel ellenkező irányban kaparjuk le a pikkelyeket róluk. (Az a legjobb, ha már a halárust megkérjük a pucolásra, nekünk ne kelljen ezzel bajlódni.) Papírtörlővel szárítgassuk le róluk a vizet, ne sercegjenek, fröcsköljenek sütés közben.
- Két tányéron ágyazzunk meg salátalevelekkel, spenótlevelekkel, rukkolával. Hámozzuk meg az avokádót, vágjuk kisebb szeletekbe, csepegtessünk citromot rá, hogy meg nem barnuljon. A citromból vágjunk két hosszúkás szeletet, ezeket tegyük a tányérokra.
- Pár csepp olívaolajon egy serpenyőben süssük meg a lazacszeleteket. Frissen őrölt borssal, kevés sóval hintsük meg. A bőre legyen roppanós, húsa ne száradjon ki. Pár perc pihentetés után kerüljenek a salátaágyra.
- Ekkor a salátára kerüljön cékla, avokádó, lazacszelet, narancsfilé, hagyma szeletek, tökmag, gránátalma mag és salátaöntet. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 6 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 266
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 19059
- Feltöltés dátuma: 2015. március 11.
Ajánló
Hogy kiadósabb legyen, készítsünk hozzá bulgurt, keverjünk hozzá friss kaliforniai paprika kockákat, mindhárom színben.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Egy ehhez nagyon hasonló szívbarát salátát találtam, de nem a jótékony hatása, hanem csupán a kinézete alapján készítettem el, sőt még több finomsággal kiegészítettem. Nem csak a külleme szuper, az íze is magával ragad. Nem ez lesz az első, hogy asztalra került!