Sült krumpli garnélás marie rose mártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
A sült krumplihoz
A garnélás marie rose mártáshoz
Összesen
284
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
A sült krumplihoz
A garnélás marie rose mártáshoz
Összesen
1139
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
A sült krumplihoz
A garnélás marie rose mártáshoz
Összesen
134
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 875.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 504 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 136.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 603 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 452 micro
-
Lut-zea 638 micro
Összesen
284
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 49.2 g
Zsír
-
Összesen 78.3 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 498 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3501.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 276 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 947 mg
-
Nátrium 2016 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 546.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 738 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 759 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 297 mg
-
Retinol - A vitamin: 538 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2413 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1809 micro
-
Lut-zea 2554 micro
Összesen
1139
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 409.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 282 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 211 micro
-
Lut-zea 298 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
A sült krumplihoz
A garnélás marie rose mártáshoz
-
2 ek majonéz
-
1 ek ketchup
-
0.5 teáskanál brandy
-
cayenne paprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
10 csepp citromlé
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A sült krumplihoz
- A krumplikat megmossuk, egy villával megszurkáljuk őket és bedörzsöljük olívaolajjal, illetve sóval. Majd 190 fokon egy- másfél órát sütjük.
- Közben bőven van időnk elkészíteni a tölteléket: a mártáshoz elkeverjük a majonézt, ketchupot, brandyt (talán egy kicsit több brandyt is), a cayenne borsot, egy kis sót és pár csepp citromlevet.
- Ha megsült a krumpli, kettévágjuk és egy villa segítségével kicsit pépesítjük, majd meglocsoljuk vajjal és sózzuk, borsozzuk.
- Ezután rátehetjük a garnélát, persze ha van friss az az igazi, de nem minden sarkon futunk bele. Végül meglocsoljuk a mártással és aprított petrezselymet hintünk rá.
- Sütés ideje: 80 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9587
- Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 04.
Ajánló
Ámbár télen esszük kacsazsírral megkenve a krumplit, én azt mondom, most itt egy nyári verzió.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Bulgáriában voltam én egy heted magammal, és aki volt ott, az tudja, hogy a tengerpart egyik gyöngyszeme a töltött krumpli. Nekem mondjuk pont nem ízlett, a sonkás, mindenféle zöldséges, majonézes, ketchupos verzió, pláne, hogy utána akár egy napig szorosabb kapcsolatot is tarthatunk a mellékhelységgel. Ez a Jamie Oliver féle ötlet, viszont isteni.