r
Nosalty Logó

Sült kelkáposzta fűszeres burgonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sült kelkáposzta fűszeres burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1202 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4813 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    113.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1248 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 1202 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    453.6 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    202 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    158 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2886.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    901 mg
  • Nátrium
    1130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1182.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    324 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    583 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    782 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4993 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    7237 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 4813 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    326 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát négy felé vágjuk, de a torzsájával együtt, hogy ne essenek szét a levelek.
  2. Forrásban lévő sós vízben 5 percig főzzük.
  3. A kelt lecsepegtetjük, megforgatjuk a felvert tojásban, majd forró bő olajban kisütjük. Hirtelen kell sütni, mert nagyon megszívhatja magát olajjal.
  4. A burgonyát megtisztítjuk, és kockára vágjuk.
  5. Megforgatjuk a lisztben, amelybe ízlés szerint belekevertük a kakukkfüvet. Nálam álatalában fél tasak.
  6. Olajban ropogósra sütjük.
  7. Majonézzel és ketchuppal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3445
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyorsan hamar valamit, mert éhen halok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...