r
Nosalty Logó

Sült karaj francia cseresznyemártással

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sajtospiritos
Sült karaj francia cseresznyemártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 851 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 3405 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 134 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4201.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    3387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    425 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 851 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.4 g

Zsír

  • Összesen
    108.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16807.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    2378 mg
  • Nátrium
    13548 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.2 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1699.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 3405 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

Elkészítés

Pácolás

  1. Átlósan fél centi mélyen beirdaljuk az egész karaj felső részét. A sót és a szecsuáni borsot egy mozsárban összetörjük, és olajjal elkeverve bedörzsöljük a hús tetejét vele.
  2. Összekeverjük a páclé hozzávalóit, és a hús mellé öntjük úgy, hogy a teteje kilátszódjon. 3,5 órára a hűtőbe rakjuk. Sokáig azonban ne felejtsük ott, mert a sós-ecetes lé túlszárítja a húst.
  3. Az idő elteltével vegyük ki a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékleten még egy fél órát.

Sütés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 ° C-ra. Vegyük ki a húst a pácléből, és helyezzük olajozott edénybe. Öntsünk mellé 250 ml-t a marinadból, és süssük a húst 20 percig, fedél nélkül.
  2. Csökkentsük a hőmérsékletet 200 ° C-ra, adjuk hozzá az extra vizet az edénybe, és fedő alatt süssük további 40 percig, vagy amíg a hús elkészül.
  3. Adjuk hozzá a cseresznyét, és süssük még 10 percig. Majd ha kész, hagyjuk, hogy a hús 10 percen át pihenjen lefedve a szervírozás előtt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4836
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 13.

Ajánló

Ha nem elég sűrű a mártásod, akkor egy részét leöntheted róla, majd egy adagot kivehetsz, és kukoricakeményítővel besűrítve visszaöntheted a hús mellé. Annyi mártásod legyen, hogy a cseresznyeszemek ne vesszenek el benne.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült karaj francia cseresznyemártással
Sajtospiritos 57 recept

Lassan indul a cseresznyeszezon. Ideje valami különlegességet sütni, a Párizsban szerzett tudást felhasználva. Bár elsőre elég hosszú az alapanyaglista, azért ez ne vegye el a kedved. 

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...