Sült karaj francia cseresznyemártással
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Sajtospiritos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
Pácolás
-
250g sertés rövidkaraj415 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g só0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
45g rizsecet8 kcal
-
45g osztrigaszósz23 kcal
-
38g szilvalekvár58 kcal
-
15g szójaszósz9 kcal
-
63g víz0 kcal
Sütés
-
100g cseresznyedzsem278 kcal
-
63g víz0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
851
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
Pácolás
-
1000g sertés rövidkaraj1660 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
25g gyömbér20 kcal
-
180g rizsecet32 kcal
-
180g osztrigaszósz92 kcal
-
150g szilvalekvár233 kcal
-
60g szójaszósz36 kcal
-
250g víz0 kcal
Sütés
-
400g cseresznyedzsem1112 kcal
-
250g víz0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
3405
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
Pácolás
-
39.4g sertés rövidkaraj65 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
7.1g rizsecet1 kcal
-
7.1g osztrigaszósz4 kcal
-
5.9g szilvalekvár9 kcal
-
2.4g szójaszósz1 kcal
-
9.9g víz0 kcal
Sütés
-
15.8g cseresznyedzsem44 kcal
-
9.9g víz0 kcal
-
0.6g olívaolaj6 kcal
Összesen
134
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.1 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4201.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 594 mg
-
Nátrium 3387 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.1 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 425 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
851
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 224.4 g
Zsír
-
Összesen 108.3 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 640 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16807.5 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 283 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 306 mg
-
Foszfor 2378 mg
-
Nátrium 13548 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 360.2 g
-
Cukor 196 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1699.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 652 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
3405
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 662.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 534 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
Pácolás
-
2 teáskanál só
-
1 ek olívaolaj
-
2 db csillagánizs
-
1 db fahéjrúd
-
180 ml rizsecet
-
180 ml osztrigaszósz
-
250 ml víz
Sütés
Elkészítés
Pácolás
- Átlósan fél centi mélyen beirdaljuk az egész karaj felső részét. A sót és a szecsuáni borsot egy mozsárban összetörjük, és olajjal elkeverve bedörzsöljük a hús tetejét vele.
- Összekeverjük a páclé hozzávalóit, és a hús mellé öntjük úgy, hogy a teteje kilátszódjon. 3,5 órára a hűtőbe rakjuk. Sokáig azonban ne felejtsük ott, mert a sós-ecetes lé túlszárítja a húst.
- Az idő elteltével vegyük ki a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékleten még egy fél órát.
Sütés
- Melegítsük elő a sütőt 220 ° C-ra. Vegyük ki a húst a pácléből, és helyezzük olajozott edénybe. Öntsünk mellé 250 ml-t a marinadból, és süssük a húst 20 percig, fedél nélkül.
- Csökkentsük a hőmérsékletet 200 ° C-ra, adjuk hozzá az extra vizet az edénybe, és fedő alatt süssük további 40 percig, vagy amíg a hús elkészül.
- Adjuk hozzá a cseresznyét, és süssük még 10 percig. Majd ha kész, hagyjuk, hogy a hús 10 percen át pihenjen lefedve a szervírozás előtt.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 4845
- Feltöltés dátuma: 2017. május 13.
Ajánló
Ha nem elég sűrű a mártásod, akkor egy részét leöntheted róla, majd egy adagot kivehetsz, és kukoricakeményítővel besűrítve visszaöntheted a hús mellé. Annyi mártásod legyen, hogy a cseresznyeszemek ne vesszenek el benne.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sajtospiritos
57 recept
Lassan indul a cseresznyeszezon. Ideje valami különlegességet sütni, a Párizsban szerzett tudást felhasználva. Bár elsőre elég hosszú az alapanyaglista, azért ez ne vegye el a kedved.