Sült kacsamellfilé erdei sonkás salátával és rizzsel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Brigi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
Kacsamellhez
-
200g kacsamell270 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
25g víz0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Rizshez
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
125g rizs448 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Salátához
-
100g jégsaláta13 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
25g feketeerdő sonka59 kcal
-
40g pritaminpaprika9 kcal
Összesen
1421
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
Kacsamellhez
-
800g kacsamell1080 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
100g víz0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Rizshez
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
500g rizs1790 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Salátához
-
400g jégsaláta53 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
100g feketeerdő sonka234 kcal
-
160g pritaminpaprika34 kcal
Összesen
5677
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
Kacsamellhez
-
21.9g kacsamell30 kcal
-
2.5g lilahagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.5g vörösbor5 kcal
-
2.7g víz0 kcal
-
4.6g napraforgó olaj41 kcal
Rizshez
-
2.3g napraforgó olaj21 kcal
-
13.7g rizs49 kcal
-
27.3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Salátához
-
10.9g jégsaláta1 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
2.7g feketeerdő sonka6 kcal
-
4.4g pritaminpaprika1 kcal
Összesen
156
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.9 g
Zsír
-
Összesen 80.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 975.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 576 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 632.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 388 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 818 micro
-
β-crypt 161 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 286 micro
Összesen
1421
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 211.5 g
Zsír
-
Összesen 320.4 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 100 g
-
Koleszterin 616 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3900.6 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 275 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 358 mg
-
Foszfor 2303 mg
-
Nátrium 698 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 443.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 2530.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 493 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 113 mg
-
C vitamin: 250 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 136 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1552 micro
-
Kolin: 483 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 3271 micro
-
β-crypt 644 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1143 micro
Összesen
5677
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 106.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
Kacsamellhez
-
2 közepes db kacsamell
-
1 közepes db lilahagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
ételízesítő ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dl vörösbor
-
1 dl víz
-
2 dl napraforgó olaj
Rizshez
-
1 dl napraforgó olaj
-
50 dkg rizs
-
1 l víz
-
só ízlés szerint
Salátához
-
1 közepes fej jégsaláta
-
1 citromból nyert citromlé
-
10 dkg feketeerdő sonka
-
1 db pritaminpaprika
Elkészítés
Kacsamellhez
- A két egész kacsamellet lefilézzük.
- Egy tepsi aljára felkarikázzuk a lilahagymát, a fokhagymát daraboljuk. Megszórjuk ételízesítővel.
- A kacsamellet sózzuk, borsozzuk, majd ráhelyezzük a hagymára. Felöntjük a vörösborral, és további 1 dl vízzel, illetve 2 dl olajjal. Fóliával lefedve kis lángon sütőbe tesszük, és legalább 1,5 órát pároljuk. Majd a fóliát levesszük, a legnagyobb hőfokon 5-10 percig megpirítjuk.
- A rizst szokásos módon elkészítjük: 1 dl olajon megpirítjuk, amíg kifehérednek a szemek, 1 l vízzel felöntjük, sózzuk, fedővel lefedve kis lángon készre főzzük.
- A megtisztított salátát daraboljuk, tányérra halmozzuk, felkockázzuk a pritaminpaprikát, ezzel megszórjuk, és a vékony szeletekre vágott erdei sonkát/szalonnát (lehet külön 10 dkg-os kiszerelésben előre szeleteltet kapni) kisebb darabokra tépkedjük, és a salátára szórjuk, majd citrom levével meglocsoljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 100 perc
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1323
- Feltöltés dátuma: 2014. június 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Brigi
65 recept
Húsvétkor készítettem legutóbb ezt az ételt, laktató, és nem túl hétköznapi.