r
Nosalty Logó

Sült kacsamellfilé erdei sonkás salátával és rizzsel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Brigi
Sült kacsamellfilé erdei sonkás salátával és rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kacsamellhez

Rizshez

Salátához

Összesen 1421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kacsamellhez

Rizshez

Salátához

Összesen 5677 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kacsamellhez

Rizshez

Salátához

Összesen 156 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    80.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    975.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    632.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    818 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 1421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.5 g

Zsír

  • Összesen
    320.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3900.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    2303 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2530.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    113 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1552 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    3271 micro
  • β-crypt
    644 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 5677 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Kacsamellhez

Rizshez

Salátához

Elkészítés

Kacsamellhez

  1. A két egész kacsamellet lefilézzük.
  2. Egy tepsi aljára felkarikázzuk a lilahagymát, a fokhagymát daraboljuk. Megszórjuk ételízesítővel.
  3. A kacsamellet sózzuk, borsozzuk, majd ráhelyezzük a hagymára. Felöntjük a vörösborral, és további 1 dl vízzel, illetve 2 dl olajjal. Fóliával lefedve kis lángon sütőbe tesszük, és legalább 1,5 órát pároljuk. Majd a fóliát levesszük, a legnagyobb hőfokon 5-10 percig megpirítjuk.
  4. A rizst szokásos módon elkészítjük: 1 dl olajon megpirítjuk, amíg kifehérednek a szemek, 1 l vízzel felöntjük, sózzuk, fedővel lefedve kis lángon készre főzzük.
  5. A megtisztított salátát daraboljuk, tányérra halmozzuk, felkockázzuk a pritaminpaprikát, ezzel megszórjuk, és a vékony szeletekre vágott erdei sonkát/szalonnát (lehet külön 10 dkg-os kiszerelésben előre szeleteltet kapni) kisebb darabokra tépkedjük, és a salátára szórjuk, majd citrom levével meglocsoljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1323
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvétkor készítettem legutóbb ezt az ételt, laktató, és nem túl hétköznapi. 

Hozzávalók

Kacsamellhez

Rizshez

Salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...