r
Nosalty Logó

Sült kacsamellfilé erdei sonkás salátával és rizzsel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Brigi
Sült kacsamellfilé erdei sonkás salátával és rizzsel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kacsamellhez

Rizshez

Salátához

1421
Kalória
52.9g
Fehérje
110.9g
Szénhidrátok
80.1g
Zsír
632.7g
Víz
154g
Koleszterin
5.8g
Rost
4.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kacsamellhez

Rizshez

Salátához

Összesen 1421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kacsamellhez

Rizshez

Salátához

Összesen 5677 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kacsamellhez

Rizshez

Salátához

Összesen 156 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    80.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    975.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    632.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    818 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 1421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.5 g

Zsír

  • Összesen
    320.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3900.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    2303 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    2530.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    113 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1552 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    3271 micro
  • β-crypt
    644 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 5677 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

Kacsamellhez

  1. A két egész kacsamellet lefilézzük.
  2. Egy tepsi aljára felkarikázzuk a lilahagymát, a fokhagymát daraboljuk. Megszórjuk ételízesítővel.
  3. A kacsamellet sózzuk, borsozzuk, majd ráhelyezzük a hagymára. Felöntjük a vörösborral, és további 1 dl vízzel, illetve 2 dl olajjal. Fóliával lefedve kis lángon sütőbe tesszük, és legalább 1,5 órát pároljuk. Majd a fóliát levesszük, a legnagyobb hőfokon 5-10 percig megpirítjuk.
  4. A rizst szokásos módon elkészítjük: 1 dl olajon megpirítjuk, amíg kifehérednek a szemek, 1 l vízzel felöntjük, sózzuk, fedővel lefedve kis lángon készre főzzük.
  5. A megtisztított salátát daraboljuk, tányérra halmozzuk, felkockázzuk a pritaminpaprikát, ezzel megszórjuk, és a vékony szeletekre vágott erdei sonkát/szalonnát (lehet külön 10 dkg-os kiszerelésben előre szeleteltet kapni) kisebb darabokra tépkedjük, és a salátára szórjuk, majd citrom levével meglocsoljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Húsvétkor készítettem legutóbb ezt az ételt, laktató, és nem túl hétköznapi. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!