r
Nosalty Logó

Sült kacsacomb gyümölcsös édesköménnyel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Sült kacsacomb gyümölcsös édesköménnyel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pecsenyéhez

A körethez

Összesen 899 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pecsenyéhez

A körethez

Összesen 2698 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pecsenyéhez

A körethez

Összesen 135 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 899 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.9 g

Zsír

  • Összesen
    214.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2100.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1026 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1195.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1913 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1779 micro
Összesen 2698 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

A pecsenyéhez

A körethez

Elkészítés

A pecsenyéhez

  1. A kacsacomb bőrét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, és a bőrös felével lefelé teflon edényben megpirítjuk, majd megfordítjuk, és ott is megpirítjuk a húst.
  2. Visszafordítjuk a bőrös felére, megszórjuk rozmaringlevéllel és felszeletelt fokhagymával. A bort aláöntjük, alufóliával letakarjuk, és a 160 fokos sütőbe toljuk hőlégkeverésen egy órára.
  3. Egy tepsibe vagy sütőtálba halmozzuk az összes zöldséget megpucolva, felszeletelve 4 mm vastagra, a szilvát negyedelve.
  4. Mikor megsült a kacsacombunk, a sült zsírt a zöldségekre öntjük, szintén lefóliázzuk, és 20 perc alatt megpároljuk őket, végül a fóliát levéve 5 perc alatt kis színt varázsolunk rájuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3919
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült kacsacomb gyümölcsös édesköménnyel
Évi néni 1830 recept

Gyönyörű, zsenge édesköményt kaptam az áruházban, a többi csak úgy jött hozzá.

Hozzávalók

A pecsenyéhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...