Sült hurka Évi néni konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 25% Zsír
Hurka
-
140g májas hurka456 kcal
-
60g véres hurka227 kcal
-
75 kcal
Köret
-
80g alma37 kcal
-
3g vaj20 kcal
-
6g juharszirup16 kcal
Összesen
831
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 25% Zsír
Hurka
-
700g májas hurka2282 kcal
-
300g véres hurka1137 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Köret
-
400g alma187 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
30g juharszirup78 kcal
Összesen
4160
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 25% Zsír
Hurka
-
47.1g májas hurka154 kcal
-
20.2g véres hurka76 kcal
-
2.9g napraforgó olaj25 kcal
Köret
-
26.9g alma13 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
-
2g juharszirup5 kcal
Összesen
280
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.7 g
Zsír
-
Összesen 71.5 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 299 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2143.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 344 mg
-
Nátrium 1614 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 165.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11653 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 11650 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
831
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.6 g
Zsír
-
Összesen 357.5 g
-
Telített zsírsav 127 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 164 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 1496 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10718.3 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 453 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 64 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 1720 mg
-
Nátrium 8069 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.1 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 826.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58263 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 97 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 156 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 234 mg
-
Retinol - A vitamin: 58250 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
4160
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 721 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 543 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3919 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 3919 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
280
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Hurka
- A hurkát tepsibe fektetjük, egy kés hegyével több helyen megszurkáljuk, hogy ne repedjen szét a bőre.
- Kevéske olajat öntve alá (szinte csak jól megkenve a tepsi alját), 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.
Köret
- Az almákat megmossuk, megtöröljük. Keresztben kb 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk, magházát kivesszük.
- Vajat forrósítunk egy serpenyőben, s ebben pároljuk az almák mindkét oldalát 3 percig, miközben juharszirupot öntünk rá, hogy rákaramellizálódjon.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x28
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 5808
- Feltöltés dátuma: 2014. február 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Máshogyan szerettem volna kínálni ezt a finom hurkát, mint ahogy hazánkban megszoktunk.