r
Nosalty Logó

Sült hurka Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sült hurka Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hurka

Köret

Összesen 831 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hurka

Köret

Összesen 4160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hurka

Köret

Összesen 280 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2143.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    1614 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11653 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11650 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 831 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.6 g

Zsír

  • Összesen
    357.5 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10718.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    453 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1720 mg
  • Nátrium
    8069 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    826.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58263 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    97 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 4160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3919 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3919 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Hurka

Köret

Elkészítés

Hurka

  1. A hurkát tepsibe fektetjük, egy kés hegyével több helyen megszurkáljuk, hogy ne repedjen szét a bőre.
  2. Kevéske olajat öntve alá (szinte csak jól megkenve a tepsi alját), 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.

Köret

  1. Az almákat megmossuk, megtöröljük. Keresztben kb 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk, magházát kivesszük.
  2. Vajat forrósítunk egy serpenyőben, s ebben pároljuk az almák mindkét oldalát 3 percig, miközben juharszirupot öntünk rá, hogy rákaramellizálódjon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 5808
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült hurka Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Máshogyan szerettem volna kínálni ezt a finom hurkát, mint ahogy hazánkban megszoktunk.

Hozzávalók

Hurka

Köret

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...