r
Nosalty Logó

Sült hagymás vér

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
Sült hagymás vér
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 346 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1386 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    175 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 346 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    100.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1273.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    1048 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    700.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 1386 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát ízlés szerint felvágjuk /kocka, félfő, karika/.
  2. A zsírt felhevítjük, rádobjuk az egyik hagymát és megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát és a félbevágott erős szárazpaprikát.
  3. A felkockázott alvadt vért beleöntjük, sózzuk, megszórjuk majorannával és kevergetve főzzük.
  4. 10 perc után rátesszük a megmaradt hagymát, frissen őrölt borsot és addig főzzük, amíg elfő róla a víz /zsírjára sül/ és a hagyma már puha, de még nem főtt szét, a vér pedig megkeményedik kicsit.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 87
  • 7 napos nézettség: 1077
  • Össznézettség: 167421
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 06.

Ajánló

Friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Disznóvágáskor mindig felfogják a vért, hogy ezt az ételt az "Emberpajtás " elkészítse, vagy készítesse magának. Ebbe nem szoktak sót keverni mert az a lényeg, hogy megalvadjon az edényben a vér. Mielőtt megfőzi késsel felkockáza az egyben lévő alvadt vérdarabot. Gondolkodtam, hogy feltegyem-e ezt a receptet, mert félak attól, ami a hozzászólásokban meg fog jelenni. De úgy gondoltam, bevállalom. Itt jegyezném meg, hogy én nem ettem még sosem,  meg sem kostóltam még, de a családomban többen is nagyon szeretik. Igaz én a véreshurkát sem szeretem. Akinek az ízlésével, vagy a vallási meggyőződésével ellentétes a vér fogyasztása, az könnyedén lépján át ezen a recepten. Sokfélék vagyunk és ez így van jól! De ha mégis ki akarjátok fejezni nemtetszéseteket, vagy ne adj isten tetszéseteket, állok elébe:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...