Sült hagymás vér
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
125g sertésvér95 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
25g disznózsír226 kcal
-
0 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g paprika8 kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g sertésvér380 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
100g disznózsír902 kcal
-
0 kcal
-
2g majoranna5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g paprika33 kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
50.9g sertésvér39 kcal
-
18.3g vöröshagyma7 kcal
-
10.2g disznózsír92 kcal
-
0 kcal
-
0.2g majoranna1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20.4g paprika3 kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 175 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 93.5 g
Zsír
-
Összesen 100.6 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1273.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 1048 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 700.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 145 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 439 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 604 micro
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Hozzávalók
-
50 dkg sertésvér
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
10 dkg disznózsír
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
2 tk majoranna
-
só ízlés szerint
-
2 db paprika
Elkészítés
- A hagymát ízlés szerint felvágjuk /kocka, félfő, karika/.
- A zsírt felhevítjük, rádobjuk az egyik hagymát és megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát és a félbevágott erős szárazpaprikát.
- A felkockázott alvadt vért beleöntjük, sózzuk, megszórjuk majorannával és kevergetve főzzük.
- 10 perc után rátesszük a megmaradt hagymát, frissen őrölt borsot és addig főzzük, amíg elfő róla a víz /zsírjára sül/ és a hagyma már puha, de még nem főtt szét, a vér pedig megkeményedik kicsit.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 452
- 7 napos nézettség: 1566
- Össznézettség: 174320
- Feltöltés dátuma: 2010. november 06.
Ajánló
Friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Disznóvágáskor mindig felfogják a vért, hogy ezt az ételt az "Emberpajtás " elkészítse, vagy készítesse magának. Ebbe nem szoktak sót keverni mert az a lényeg, hogy megalvadjon az edényben a vér. Mielőtt megfőzi késsel felkockáza az egyben lévő alvadt vérdarabot. Gondolkodtam, hogy feltegyem-e ezt a receptet, mert félak attól, ami a hozzászólásokban meg fog jelenni. De úgy gondoltam, bevállalom. Itt jegyezném meg, hogy én nem ettem még sosem, meg sem kostóltam még, de a családomban többen is nagyon szeretik. Igaz én a véreshurkát sem szeretem. Akinek az ízlésével, vagy a vallási meggyőződésével ellentétes a vér fogyasztása, az könnyedén lépján át ezen a recepten. Sokfélék vagyunk és ez így van jól! De ha mégis ki akarjátok fejezni nemtetszéseteket, vagy ne adj isten tetszéseteket, állok elébe:).