Sertésvér
Leírás
A sertésvért leggyakrabban a véreshurka készítéséhez használják fel, ugyanakkor a hagymával sült vér a disznótorok elmaradhatatlan ínyencsége. A sertésvér íze édeskés, ezért készítésekor nyugodtan használhatunk a szokásosnál kissé több fűszert, azonban a sózással nem árt vigyázni, mert a túl sok só elronthatja a vér ízét. A hagymával sült sertésvér készítésekor a vért előbb megfőzzük, és utána sütjük ki a hagymával. A megfőtt vért kockákra vágva akár le is fagyaszthatjuk későbbi felhasználásra. A sült sertésvért sóval, borssal, pirospaprikával, majorannával fűszerezhetjük. A véreshurka készítésénél a só, bors, majoranna, fokhagyma és a pirospaprika az alapfűszerek, de egyes helyeken szegfűszeget, gyömbért, sőt aszalt gyümölcsöket, illetve mazsolát is tesznek a hurkába.
Mikor vegyem
Télen, disznóvágások idején. Kereskedelmi forgalomban ritkán kapható, így hasznos egy disznót vágó ismerős, akitől lehet szerezni.
hogyan tároljam
Azonnal használjuk fel.
100g Sertésvér
fehérjetartalom
18 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
80 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
207 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
18 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
207 mg
szénhidrát
víz
80 g
vitaminok