r
Nosalty Logó

Sült gombafalatkák olaszosan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Sült gombafalatkák olaszosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 904 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1580.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 452 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3161.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    970 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1012 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 904 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    758 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gomba szárait kitörjük, és lehámozzuk a kalapokat.
  2. Az olajat forrósítsuk fel egy teflon serpenyőben, és tegyük bele a gombákat, először kalapjukkal lefelé. 5-6 percig pirítsuk, majd megfordítva szintén kb. ennyi időn keresztül pirítsuk a másik felét is (zsemleszínűre). Ekkor vegyük le a serpenyőt a platniról, fordítsuk vissza a gombát, és párologtassuk ki belőle a felesleges levet.
  3. A fokhagymát pucoljuk, majd nagyon apró kockákra vágjuk. A paradicsomokat felkarikázzuk. Helyezzük el a gombákat kalapjukkal felfelé egy megfelelő méretű, lapos tűzálló tálba, sózzuk, borsozzuk.
  4. Az így előkészített gombákba osszuk el az apróra kockázott fokhagymát. Mindegyik fejbe nyomjunk be egy-egy bazsalikom levelet. Helyezzük el erre a mini-mozzarella golyókat, majd fedjük be az egészet egy-egy paradicsomkarikával. Sózzuk-borsozzuk.
  5. Rögzítsük fogpiszkálóval a megtöltött gombákat, és kb. 20 percre tegyük előmelegített sütőbe (220 fok). Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg egy kis frissen reszelt parmezánnal.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1724
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 24.

Ajánló

A maradék mozzarellát a tálaló tányérra halmozzuk bazsalikom levéllel, sózzuk-borsozzuk. Friss bagettet adunk mellé és hűvös rose-t, v. könnyű vörösbort. Lévén nagyon jól előkészíthető (nagyobb társaság esetén lapos lepénytepsiben) az ennek megfelelő mennyiség is problémamentesen előállítható, én ki fogom próbálni! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült gombafalatkák olaszosan
Marti48 317 recept

Volt 6 db nagyfejű maradék gombám, és lejárás előtt álló mini-mozzarellám - ezt készítettem el, miután fantáziámat kicsit mozgásba hoztam. Az eredmény jó, és nagy mennyiségben (pl. Party) is gyorsan elkészíthető. Jó előételnek, party-snacnek, de reggelinek, avagy fogyós vacsorának is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...