Sült csirkemáj tejszínes parajlevéllel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
A májhoz
-
75g csirkemáj89 kcal
-
25g csirkeszív38 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
50g víz0 kcal
A parajhoz
Összesen
369
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
A májhoz
-
150g csirkemáj179 kcal
-
50g csirkeszív77 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
100g víz0 kcal
A parajhoz
Összesen
738
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 19.9 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 332 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 756.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 339 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 274.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2906 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 356 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 601 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 2562 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 4113 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 30 micro
-
Lut-zea 8784 micro
Összesen
369
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 39.8 g
Zsír
-
Összesen 59.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 665 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1512.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 678 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 548.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5813 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 712 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1202 micro
-
Kolin: 337 mg
-
Retinol - A vitamin: 5125 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 8226 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 60 micro
-
Lut-zea 17568 micro
Összesen
738
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 75.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 804 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 709 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1138 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 8 micro
-
Lut-zea 2430 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A májhoz
- A májakat és a szíveket megtisztítjuk, a szíveket félbevágjuk.
- Forró olajban 1-1 percig a májak és a szívek mindkét oldalát nagy lángon megpirítjuk, borsozzuk, sózzuk, majd felöntjük 1 dl vízzel, és lefedjük.
- Kis lángon 10 percig hagyjuk, hogy megpuhuljanak. Majd levesszük a fedőt, addigraelfőa víz, az olajon pirítsuk barnára a májak és szívek mindkét oldalát.
- A fagyasztott parajlevelet felengedés nélkül olajozott serpenyőbe tesszük, hozzáöntünk 1 dl vizet.
- Megvárjuk, míg a parajlevelek felengednek és a hozzáöntött víz is elfő, ekkor borsozzuk és sózzuk, majd finomra reszeljük kis lyukú reszelőn a fokhagymát.
- Összepirítjuk őket kb. 2 perc alatt. Hozzáöntjük a tejszínt, és hozzákanalazzuk a tejfölt. Összerottyantjuk, és már készen is vagyunk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2875
- Feltöltés dátuma: 2013. január 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A csirkemájat véleményem szerint eléggé elhanyagoljuk a magyar gasztronómiában, holott nagyon finom ételeket lehet belőle készíteni, és nem mellesleg nagyon magas a vas tartalma, ezért vashiányosoknak különösen ajánlott.