Sült csirkecomb parmezánnal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 23% Zsír
A pácolt sülthöz
-
250g csirkecomb278 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
A sült tetejéhez
-
2g vaj13 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
Összesen
437
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 23% Zsír
A pácolt sülthöz
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g bors1 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A sült tetejéhez
-
7g vaj50 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
1751
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 23% Zsír
A pácolt sülthöz
-
90.2g csirkecomb100 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g mustár0 kcal
-
3.8g napraforgó olaj34 kcal
A sült tetejéhez
-
0.6g vaj5 kcal
-
4.5g parmezán sajt18 kcal
Összesen
158
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.9 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 970.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 291 mg
-
Nátrium 453 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 92.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
437
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.4 g
Zsír
-
Összesen 143.7 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 533 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3881.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 661 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 1163 mg
-
Nátrium 1812 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 368.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 293 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 487 micro
Összesen
1751
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 33.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
A pácolt sülthöz
-
4 db csirkecomb
-
0.5 kk só
-
0.5 kk bors
-
2 késhegynyi cukor
-
0.5 kk majoranna
-
0.5 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
0.5 kk kakukkfű
-
0.5 kk gyömbérpor
-
1 késhegynyi koriander
-
0.5 kk fűszerpaprika
-
0.5 kk mustár
-
0.5 dl napraforgó olaj
A sült tetejéhez
Elkészítés
A pácolt sülthöz
- Először elkészítjük a pácot a combokhoz. Az olajat beleöntjük egy tálba. Minden fűszerből fél kk-lal hozzáadunk, kivéve a koriandert ebből csak egy késhegynyit. A fokhagymát belenyomjuk, és jó alaposan összekeverjük. Hagyjuk állni 10 percet. Addig tisztítsuk meg a combokat.
- Beleforgatjuk a pácunkba a combokat, és jó alaposan beledörzsöljük a fűszereket, hogy mindenhol olyan legyen. Egy kicsit még sózzuk meg mindkét oldalát.
- Előveszünk egy tepsit, egy kis vizet teszünk az aljára, és rátesszük a husikat. Nem fedjük le semmivel.
- Előmelegített sütőben kis lángon pirulásig /kb. 1-1,5 óra, sajnos a hőfokot nem tudom megmondani, mert csak rovátkák jelzik a "fokokat"/ sütjük.
- Megszurkáljuk, ha akadás nélkül át tudjuk szúrni a villát, akkor átsültek a combok. Kivesszük a tepsit, és a felolvasztott vajjal megkenjük a húsok tetejét, és rászórjuk a parmezánt (ne sajnáljuk). Ha megvagyunk minddel, még 20 percre visszatesszük, és sárgás-barnára sütjük rajta a sajtot.
- Melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1892
- Feltöltés dátuma: 2013. április 15.
Ajánló
Száraz, jó minőségű fehérborral ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Hétvégi családi összejövetelekre, ünnepekre vagy csak kicsit különlegesebb alkalmakra egy egyszerű sült hús helyett ez a verzió sokkal ütősebb. Plusz még egy kis bor mellé... Tökéletes!:)