Sült császárhús Tésztásfültől
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Sült császár
-
250g mangalica hús415 kcal
-
0g bors1 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
Sült burgonya
Összesen
657
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.6 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1420.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 657 mg
-
Nátrium 519 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 328.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
657
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 230.4 g
Zsír
-
Összesen 125.1 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 748 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5680.6 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 270 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 429 mg
-
Foszfor 2626 mg
-
Nátrium 2076 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1315.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 379 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 155 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 676 mg
-
Retinol - A vitamin: 356 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 167 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
2629
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Sült császár
- A bőrös császárhússzeleteket (8 -10 db) megmossuk. A fűszereket összekeverjük, minden egyes szeletet megszórunk mindkét oldalán. Sütőzacskóba tesszük, szépen egymás mellé fektetve.
- Az előmelegített sütőbe tesszük 220 fokon. 1,5 óra elteltével a sütőzacskót levesszük a húsokról, felső grill programon (3-as fokozat) pirosra sütjük, a bőre finom ropogós lesz.
Sült burgonya
- Az alaposan megmosott burgonyákat (nagyobb 8-10 szem) külön-külön alufóliába csomagoljuk. A tepsiben a hús köré helyezzük el. A húsra nem tesszük!! Már addig a hús sült ugyan, de kb. 2 óra, a grillezéssel együtt! Tovább tart, mint a burgonya. Kb. 1 óra kell a krumplinak!
- Amikor kész, kicsomagoljuk, és keresztbe bevágjuk. A körethez vajat szolgálunk fel. Késhegynyi vajat teszünk a forró krumplira.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30 x 35 x 4
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5291
- Feltöltés dátuma: 2014. január 06.
Ajánló
Az ételhez savanyúságot ajánlok. A friss, vegyes zöldségek is finomak! Ezek mellett még egészségesek is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Parti vendégek szívesen vesznek részt a krumpli sütésében. Szabad tűzön, parázsban, alufóliában forgatva. Télen, a tepsiben, egyben a hússal!