r
Nosalty Logó

Stroganoff karaj gofcsival

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Brizsó
Stroganoff karaj gofcsival
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A karajhoz

A gofcsihoz

1901
Kalória
97.9g
Fehérje
161.5g
Szénhidrátok
94.2g
Zsír
770.9g
Víz
494.5g
Koleszterin
13.9g
Rost
15g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A karajhoz

A gofcsihoz

Összesen 1901 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A karajhoz

A gofcsihoz

Összesen 3799 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A karajhoz

A gofcsihoz

Összesen 126 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3429.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1263 mg
  • Nátrium
    1405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    770.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    297 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2407 micro
  • β-crypt
    473 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1930 micro
Összesen 1901 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.8 g

Zsír

  • Összesen
    188.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6859.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    736 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    2527 mg
  • Nátrium
    2811 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1541.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    995 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    376 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    595 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    834 mg
  • Retinol - A vitamin:
    550 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    4813 micro
  • β-crypt
    947 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3859 micro
Összesen 3799 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

A karajhoz

  1. A karajt megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, a hagymát, paprikát felaprítjuk, és a csemegeuborkát is csíkokra vágjuk.
  2. Baconből én előre kockázottat vásároltam, amennyiben szeletelt van otthon, kockázzuk fel azt is. Saját zsírjában pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a hagymát, és azt is pirítsuk meg. Szükség esetén 1 ek. olajat tehetünk még alá, és adjuk hozzá a paprikát.
  3. Ha megpirultak, rádobjuk a felcsíkozott karajt, amint megpirult, fűszerezzük, majd meghintjük a liszttel, átkeverjük, és felöntjük az alaplével. Fedő alatt pároljuk, amíg a hús puha nem lesz. Ha túl sűrű, meleg vízzel hígíthatjuk, nekem sűrítenem kellett.
  4. Ha elkészült a hús, adjuk hozzá a tejfölt. Nekem túl híg lett, ezért én a tejfölt némi liszttel kevertem még el, kevés szafttal, így adtam a húshoz. Ezt követte a mustár, és a legvégén az uborka. Pár percet főzzünk rajta, hogy az ízek összeérhessenek.

A gofcsihoz

  1. A gofcsi nem más, mint tócsi, gofrisütőben sütve, így a tészta összeállításához gyakorlatilag tócsi tésztát kell összekevernünk: lereszelt, nyers krumpli, tojás, só, bors, fokhagyma és liszt.
  2. A tésztát előmelegített gofrisütőben sütjük ki, és az előzőleg elkészített karajjal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Mint a legtöbb háztartásban, nálunk is komoly fejtörést okoz a hétvégi ebéd kérdése. Egyszer, derült égből villámcsapásként jött a Stroganoff tokány ötlete, amely receptjét természetesen közös ízlésünkre szabva alakítottunk át végül. Küldetésemnek érzem a változatos köret elkészítését, ennél az ételnél már nem akartam snassz rizst vagy tésztát tálalni. Így született meg ez a páros.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!