Stróbl mama almás pitéje
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
La fée de cuisine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta:
-
100g finomliszt364 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g tej28 kcal
Töltelék:
Összesen
829
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 417.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.9 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 223.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 283 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 271 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
829
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 58.7 g
Zsír
-
Összesen 136.1 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 503 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1668.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 409 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 730 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 471.6 g
-
Cukor 133 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 892.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1130 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 315 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 1084 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 480 micro
-
β-crypt 103 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 576 micro
Összesen
3318
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 89.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta:
- Először az élesztőt felfuttatjuk kevés tejben.
- A liszthez hozzáadjuk, a tojást, a vajat, a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a sót, a tejet (annyi tejet adjunk hozzá, amíg kalács tészta keménységű nem lesz), és jól kikeverjük.
- Ezt követően kézzel szép simára kidolgozzuk, majd félretesszük, és hagyjuk, hogy a kétszeresére keljen.
- Egy meglisztezett deszkán a tésztából két lapot nyújtunk.
Töltelék:
- Az almákat jól megmossuk, majd egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Egy nagyobb edénybe tesszük a fahéjjal és a cukorral együtt, majd megdinszteljük.
- Egy tepsit kivajazunk és kilisztezünk, ebbe tesszük az egyik tésztalapot. Erre osztjuk el egyenletesen az almapürénket, majd a másik tésztalappal befedjük. A tetejét ízlés szerint egy villával megböködhetjük vagy becsíkozhatjuk.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük a piténket.
- Miután a pite kihűlt, porcukorral szórjuk le.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3074
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
La fée de cuisine
122 recept
Amikor a nagyi egy gyorsan elkészíthető, de annál laktatóbb süteménnyel szeretne kedveskedni a családnak, akkor ezt az almás pitét készíti el.