r
Nosalty Logó

Stollen aszalt körtével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Friedrich Antal
Stollen aszalt körtével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztakészítés

Sütés és befejezés

Összesen 756 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztakészítés

Sütés és befejezés

Összesen 6049 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztakészítés

Sütés és befejezés

Összesen 251 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    131 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 756 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    281.8 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5632.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1229 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    2504 mg
  • Nátrium
    1182 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    831.8 g
  • Cukor
    481 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1048.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1709 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    746 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1538 micro
Összesen 6049 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Tésztakészítés

Sütés és befejezés

Elkészítés

Tésztakészítés

  1. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd a tojássárgáját egyesével hozzáadjuk, folyamatosan keverve, hogy felvegye a krém a sárgáját. A pálinkát is elkeverjük a krémben.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  3. Az aszalt körtét kis kockára daraboljuk, a lisztbe keverjük. Az élesztőt is elmorzsoljuk a lisztbe, a sütőport és a sót is belekeverjük a lisztbe. Az étcsokoládét apróra törjük, és szintén a lisztbe keverjük.
  4. A fehérje felét elkeverjük a vajkrémbe. A lisztes keveréket és a maradék fehérjét elkeverjük a krémbe.
  5. Egy sütőformát kivajazunk és kilisztezünk, és beletöltjük tésztakrémet. 175 fokon 45 perc alatt készre sütjük.

Sütés és befejezés

  1. Ha megsült, még forrón lekenjük a lekvárral vékonyan, és megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1869
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 24.

Ajánló

Karácsonykor és húsvétkor is nagyon hagyományos sütemény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Stollen aszalt körtével
Friedrich Antal 76 recept

Karácsonyi receptek között találtam, kicsit saját ízlésre szabva adom tovább.

Hozzávalók

Tésztakészítés

Sütés és befejezés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...