r
Nosalty Logó

Stefánia vagdalt 6. - mángolddal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Norci79
Stefánia vagdalt 6. - mángolddal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 599 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2397 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4622.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    793 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    2293 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1025.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2941 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    7668 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    416 micro
  • β-karotin
    33694 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101896 micro
Összesen 599 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215 g

Zsír

  • Összesen
    97.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18489.2 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    2320 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    3172 mg
  • Foszfor
    3441 mg
  • Nátrium
    9172 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    4101.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    11766 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    1118 mg
  • D vitamin:
    338 micro
  • K vitamin:
    30670 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    726 micro
  • Kolin:
    1888 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    1663 micro
  • β-karotin
    134774 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407585 micro
Összesen 2397 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    610 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    2682 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8110 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vagdalt hozzávalóit összekeverjük, ízesítjük.
  2. A főtt tojásokat megpucoljuk, és 1 tojást 2 mángoldlevélbe betekerünk.
  3. A húsos masszát elkezdjüka forma aljábarakni, majda közepébe tesszük a mángoldos tojásokat, és azt is beborítjuk a húspéppel.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük. (Én hideg salátával tálaltam.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5937
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norci79 94 recept

Egyik szombaton a piacon vettem egy csokor mángoldot, ugyan még nem próbáltam ki, de nagyon kíváncsivá tett, sokat olvastam már róla. Vasárnap épp stefánia vagdalt lett rendelve (amúgy nekem csak tojásos fasírt...), gondoltam tegyünk egy próbát, olyan vészes nem lehet, még ha nem is jön be. Melegen nem is lehetett érezni, hogy van benne valami más is. Mivel nem sokat használtam belőle, az ételben csak hidegen érződött halványan, hogy van valami a tojás mellett. Legközelebb többet teszek bele, mert nem fújolták le. :-) Ez már sikerélmény!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...