Spirál kifli baconban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
1197
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
4788
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 27.6 g
Zsír
-
Összesen 63.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1596.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 310 mg
-
Nátrium 1027 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 65.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 401 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 385 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
1197
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 110.2 g
Zsír
-
Összesen 254.3 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 527 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6386.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 263 mg
-
Kálcium 564 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 1239 mg
-
Nátrium 4108 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 500.2 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 262.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1602 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 497 micro
-
Kolin: 344 mg
-
Retinol - A vitamin: 1538 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 768 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 351 micro
Összesen
4788
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 434.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 279 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
325
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A langyos tejbe beletesszük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
- Ha felfutott, a liszttel, sóval, olvasztott margarinnal, langyos tejjel bedagasztjuk a tésztát. Majd 1 óra kelesztés következik, letakarva a tésztát.
- Ha megkelt, kétfelé vesszük a tésztát, és lisztezett deszkán kör alakúra, vékonyra nyújtjuk. Háromszögekre felvágjuk.
- A vastagabb részébe teszünk egy darabka vajat, majd feltekerjük, és egyenesen hagyjuk. Bacon szeletet tekerünk köré úgy, hogy ne legyen túl szorosan.
- Tepsibe tesszük (legjobb sütőpapírra), tojással megkenjük a tésztát. A sütő előmelegítése nélkül betoljuk a kifliket, és aranysárgára sütjük. Sülés közben az üresen maradt rész megdagad, és spirálosra sül. Kihűlve fogyasztjuk. Jó étvágyat!!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3849
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Iluska
1115 recept
Nagyon gusztusos, puha kifli a végeredmény. Egy a baj, hamar elfogy!!!