r
Nosalty Logó

Spenótos-túrós nokedli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Spenótos-túrós nokedli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 660 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1320 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2312.9 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    223 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    437 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5119 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11227 micro
Összesen 660 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4625.8 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    1045 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1184 mg
  • Nátrium
    919 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    446 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    874 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    591 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10239 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22454 micro
Összesen 1320 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.7 g
  • Cink
    85 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1330 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2916 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot jól megmossuk, forró vízben 5 percig előfőzzük.
  2. Közben a túrót a tojással, a liszttel és a fűszerekkel jól összekeverjük.
  3. A spenótot hideg vízzel lehűtjük, egy deszkán éles késsel felaprítjuk.
  4. Az összevágott spenótot a túrós masszához adjuk.
  5. Vizet forralunk. Ha forr, 1 kanál sót teszünk bele.
  6. A túrós-spenótos tésztából nokedliket szaggatunk. Ha feljönnek a víz tetejére, még egy percig főzzük.
  7. Szűrőkanállal kiszedjük a galuskákat, tálra tesszük.
  8. Olvasztott vajjal megöntözzük, reszet parmezánnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5873
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 12.

Ajánló

Húsos leves után kitűnő második fogás. Ma újzélandi spenótból kszítettem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-túrós nokedli
8zsuzsa8 210 recept

Egy régi Magyar Konyha számban bukkantam rá, de elsőre nem sikerült, a gombócok szétestek. Változtattam az arányokon, és nem gombócokat formálok a tésztából, hanem nagy nokedliket gyártok. Így már finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...