r
Nosalty Logó

Spenótos túrógombóc Cordelia konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cordelia
Spenótos túrógombóc Cordelia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1285 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063.9 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    105 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    581 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6755 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14724 micro
Összesen 429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    98 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3191.7 g
  • Cink
    396 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    616 mg
  • Vas
    314 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1767 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    827 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20266 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44172 micro
Összesen 1285 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2365 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5154 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon enyhén megfuttatjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a megmosott spenótot, és közepes lángon addig dinszteljük, amíg el nem fogy a leve alóla.
  2. Egy 2 literes lábasban vizet forralunk.
  3. A spenótot, a tojást és a túrót botmixerrel összedolgozzuk, és elkeverjük benne a lisztet, a diót és a sót.
  4. Mikor a víz már felforrt, kis gombócokat formázunk a spenótos masszából, és a vízbe dobjuk, ahol 7 percig főzzük.
  5. Csöpögtessük le a gombócokat, mielőtt a tányérra tesszük.
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1139
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Cordelia 2 recept

Egy újságban láttam ezt a receptet, amit kicsit a saját ízlésemhez alakítottam. Ma tarját pirítottam mellé vajon, tegnap maradék lecsóval ettem, nekem mind a kettő nagyon ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...