r
Nosalty Logó

Spenótos tészta B-Cs konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
B-Cs
Spenótos tészta B-Cs konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1479 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2958 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2669.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    897 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    525 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    819 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13219 micro
Összesen 1479 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    121.8 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5338.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    347 mg
  • Kálcium
    1527 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    1793 mg
  • Nátrium
    1131 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1680 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1050 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1637 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    660 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26439 micro
Összesen 2958 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    864 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1866 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát a tasakon leírtak (vagy saját szokásaink szerint) megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd egy kevés olajjal kikent jénaiba, vagy kisméretű tepsibe tesszük.
  2. A spenótot kiolvasztjuk és a vízzel feltesszük főni.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű fokhagymát. (Én port használtam, de 2-3 gerezd elég bele nagyon apróra vágva, vagy fokhagymaprésen belenyomva.)
  4. Mikor már felmelegedett, belenyomjuk a tömlős sajtot és elolvasztjuk benne.
  5. Ezután jöhet bele a tejszín, jól keverjük el, melegítsük össze 1-2 percig, majd zárjuk le és kóstolgassuk, hogy elég fűszeres-e, mert most még igazíthatunk rajta.
  6. Öntsük rá a tésztára, jól keverjük el, majd szórjuk rá a lereszelt, tetszés szerinti típusú sajtot.
  7. Előmelegített sütőben magas fokozaton süssük addig, amíg a sajt megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8247
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Utálom a spenótot. Mégis akadt a fagyasztóban egy háromnegyed csomag, a fél évvel ezelőtti spenótos táska sütés kapcsán... Férjem imádja, én utálom. Mi legyen? Csak van egy verzió, amit én is szeretek!! Sok receptet átnéztem, majd megalkottam a saját verziómat. Biztos voltam benne, hogy meg is fogom sütni, mert általában azt tapasztalom, hogy a rakott tészták - ha nem fogynak el frissiben - elég fullasztóak és szárazak lesznek... pont jó az én spenótomnak... :D ...de furcsa módon a végeredmény egy nagyon krémes állagú, se nem szószos, se nem száraz, fűszeres-sajtos-spenótos tésztaétel lett, amit a fotózás után jóformán egészében felfaltunk. El lehet készíteni bármilyen tésztából, amit szeretünk és van otthon. A fénykép kihűlt állapotban készült, látható rajta, hogy így sem lett dermedt és ragacsos. Én jó erősen fűszereztem a spenót miatt, mindenképpen ajánlatos kóstolgatni. Remélem, hogy más spenótfóbiás sorstársam is elégedett lesz a végeredménnyel, ha egyszer ráveszi magát, hogy elkészítse! Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...