Spenótos tészta B-Cs konyhájából
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g tészta928 kcal
-
150g spenót25 kcal
-
75g víz0 kcal
-
50g tömlős krémsajt90 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
75g sajt264 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
35 kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g tészta1855 kcal
-
300g spenót50 kcal
-
150g víz0 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
71 kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
35.3g tészta131 kcal
-
21.2g spenót4 kcal
-
10.6g víz0 kcal
-
7.1g tömlős krémsajt13 kcal
-
14.1g főzőtejszín18 kcal
-
10.6g sajt37 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 60.9 g
Zsír
-
Összesen 47.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2669.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 764 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 897 mg
-
Nátrium 566 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 199.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 315.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 840 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 525 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 819 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 330 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6120 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13219 micro
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 121.8 g
Zsír
-
Összesen 94.7 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5338.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 347 mg
-
Kálcium 1527 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 495 mg
-
Foszfor 1793 mg
-
Nátrium 1131 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 399.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 630.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1680 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 1050 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1637 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 660 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12240 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26439 micro
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 376.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 864 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1866 micro
Hozzávalók
-
500 g tészta
-
30 dkg spenót
-
1.5 dl víz
-
10 dkg tömlős krémsajt
-
2 dl főzőtejszín
-
15 dkg sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A tésztát a tasakon leírtak (vagy saját szokásaink szerint) megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd egy kevés olajjal kikent jénaiba, vagy kisméretű tepsibe tesszük.
- A spenótot kiolvasztjuk és a vízzel feltesszük főni.
- Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű fokhagymát. (Én port használtam, de 2-3 gerezd elég bele nagyon apróra vágva, vagy fokhagymaprésen belenyomva.)
- Mikor már felmelegedett, belenyomjuk a tömlős sajtot és elolvasztjuk benne.
- Ezután jöhet bele a tejszín, jól keverjük el, melegítsük össze 1-2 percig, majd zárjuk le és kóstolgassuk, hogy elég fűszeres-e, mert most még igazíthatunk rajta.
- Öntsük rá a tésztára, jól keverjük el, majd szórjuk rá a lereszelt, tetszés szerinti típusú sajtot.
- Előmelegített sütőben magas fokozaton süssük addig, amíg a sajt megpirul a tetején.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8260
- Feltöltés dátuma: 2012. november 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Utálom a spenótot. Mégis akadt a fagyasztóban egy háromnegyed csomag, a fél évvel ezelőtti spenótos táska sütés kapcsán... Férjem imádja, én utálom. Mi legyen? Csak van egy verzió, amit én is szeretek!! Sok receptet átnéztem, majd megalkottam a saját verziómat. Biztos voltam benne, hogy meg is fogom sütni, mert általában azt tapasztalom, hogy a rakott tészták - ha nem fogynak el frissiben - elég fullasztóak és szárazak lesznek... pont jó az én spenótomnak... :D ...de furcsa módon a végeredmény egy nagyon krémes állagú, se nem szószos, se nem száraz, fűszeres-sajtos-spenótos tésztaétel lett, amit a fotózás után jóformán egészében felfaltunk. El lehet készíteni bármilyen tésztából, amit szeretünk és van otthon. A fénykép kihűlt állapotban készült, látható rajta, hogy így sem lett dermedt és ragacsos. Én jó erősen fűszereztem a spenót miatt, mindenképpen ajánlatos kóstolgatni. Remélem, hogy más spenótfóbiás sorstársam is elégedett lesz a végeredménnyel, ha egyszer ráveszi magát, hogy elkészítse! Jó étvágyat hozzá!