r
Nosalty Logó

Spenótos-sonkás tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spenótos-sonkás tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 607 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2427 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1781.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    833 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    392 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4568 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9899 micro
Összesen 607 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    138.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7124.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    1504 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    1463 mg
  • Nátrium
    3332 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1992 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1569 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1604 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18272 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39594 micro
Összesen 2427 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1399 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3032 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mélyhűtött parajt felengedjük, fokhagymát nyomunk bele, és pici tejet (ne legyen az egésznek az állaga nagyon híg).
  2. Tésztát forró vízben kifőzzük és a parajhoz keverjük.
  3. A sonkát felkockázzuk, és az egészet egy tűzálló tálba tesszük.
  4. A tetejére sajtot reszelünk.
  5. Sütőben addig sütjük, amíg a sajt kicsit megpirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 32153
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Próbáltam a főzeléken kívül mást kitalálni, mivel tésztás a család, ezért most spenóttal kombináltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...