r
Nosalty Logó

Spenótos-ricottás táska

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Spenótos-ricottás táska
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

1023
Kalória
27g
Fehérje
84.7g
Szénhidrátok
64.6g
Zsír
136.7g
Víz
221.2g
Koleszterin
5.6g
Rost
2.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1023 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3069 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 277 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1491.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    136.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    664 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2786 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5948 micro
Összesen 1023 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    193.8 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4475.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1599 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1367 mg
  • Nátrium
    1008 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    410 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1992 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    708 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    613 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8357 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17845 micro
Összesen 3069 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1615 micro
Összesen 277 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A kétféle lisztet összekeverjükegy nagy csipet sóval, majd avajjal és a zsírral összemorzsoljuk. Amikor már jó morzsalékos, hozzáöntjüka tejet, és pár perc alatt összegyúrjuk.
  2. Ezután kb. 1 órára betesszüka hűtőbe pihenni.
  3. A spenótot alaposan megmossuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük,és 2-3 percig főzzük. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük, teljesen kihűtjük, majd kinyomkodjukbelőle a maradék vizet.
  4. A ricottát összekeverjüka reszelt sajttal(egy keveset félreteszünk,és majd a batyuk tetejére szórjuk),ízlés szerinti mennyiségű sóvalés őrölt borssal, majd hozzákeverjüka kinyomkodott spenótot is.
  5. A hűtőből kivesszüka tésztát, majd lisztezett felületen2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Ezután kb. 10x10 cm-es négyzetekre felvágjuk.
  6. A tésztakockák közepére kanalazzuka tölteléket, majd a széleket felvert egész tojással lekenjük.
  7. Ezután a tészták négy sarkát összefogjuk, majd jól összenyomkodjuk, hogy sütés közben a töltelék ne tudjon kifolyni.
  8. Egy tepsit kibélelünksütőpapírral, majd ráhelyezzüka batyukat. Ezután a maradék tojással lekenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
  9. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten25-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük. (12-14 db lesz belőle.)
  10. A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk.
  11. Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon szeretjük a spenótot, de nem csak főzeléknek elkészítve. Így amikor megláttam ezt a receptet egy újságban, rögtön tudtam, hogy mindenképpen én is megsütöm ezt a töltött tésztát. Nagyon finom, így aztán az egyik kedvencünk lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – 30 zsenge tavaszi és húsvétra hangoló étel,...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Áprilisban egy csomó új, frissen előbújt alapanyag, könnyed és zamatos fogás, no meg persze pár húsvéti klasszikus kerül terítékre. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!