r
Nosalty Logó

Spenótos-ricottás táska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Spenótos-ricottás táska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1023 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3069 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 277 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1491.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    664 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2786 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5948 micro
Összesen 1023 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    193.8 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4475.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1599 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1367 mg
  • Nátrium
    1008 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    410 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1992 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    708 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    613 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8357 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17845 micro
Összesen 3069 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1615 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kétféle lisztet összekeverjükegy nagy csipet sóval, majd avajjal és a zsírral összemorzsoljuk. Amikor már jó morzsalékos, hozzáöntjüka tejet, és pár perc alatt összegyúrjuk.
  2. Ezután kb. 1 órára betesszüka hűtőbe pihenni.
  3. A spenótot alaposan megmossuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük,és 2-3 percig főzzük. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük, teljesen kihűtjük, majd kinyomkodjukbelőle a maradék vizet.
  4. A ricottát összekeverjüka reszelt sajttal(egy keveset félreteszünk,és majd a batyuk tetejére szórjuk),ízlés szerinti mennyiségű sóvalés őrölt borssal, majd hozzákeverjüka kinyomkodott spenótot is.
  5. A hűtőből kivesszüka tésztát, majd lisztezett felületen2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Ezután kb. 10x10 cm-es négyzetekre felvágjuk.
  6. A tésztakockák közepére kanalazzuka tölteléket, majd a széleket felvert egész tojással lekenjük.
  7. Ezután a tészták négy sarkát összefogjuk, majd jól összenyomkodjuk, hogy sütés közben a töltelék ne tudjon kifolyni.
  8. Egy tepsit kibélelünksütőpapírral, majd ráhelyezzüka batyukat. Ezután a maradék tojással lekenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
  9. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten25-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük. (12-14 db lesz belőle.)
  10. A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk.
  11. Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2001
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a spenótot, de nem csak főzeléknek elkészítve. Így amikor megláttam ezt a receptet egy újságban, rögtön tudtam, hogy mindenképpen én is megsütöm ezt a töltött tésztát. Nagyon finom, így aztán az egyik kedvencünk lett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...