Spenótos-ricottás pikniksüti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
194 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
1g só0 kcal
-
83g vaj598 kcal
-
2g almaecet0 kcal
-
33g víz0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
1g szezámmag4 kcal
A töltelékhez
-
83g spenót14 kcal
-
42g ricotta63 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
31g újhagyma6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tészta összeállítása, sütése
Összesen
1091
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
1162 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
8g só0 kcal
-
500g vaj3585 kcal
-
10g almaecet2 kcal
-
200g víz0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
4g szezámmag23 kcal
A töltelékhez
-
500g spenót83 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tészta összeállítása, sütése
Összesen
6530
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
14.7g teljes kiőrlésű liszt49 kcal
-
12.6g finomliszt46 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
21g vaj151 kcal
-
0.4g almaecet0 kcal
-
8.4g víz0 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
0.2g szezámmag1 kcal
A töltelékhez
-
21g spenót3 kcal
-
10.5g ricotta16 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
7.7g újhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tészta összeállítása, sütése
Összesen
274
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 76.7 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1428.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 384 mg
-
Nátrium 638 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 170.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 939 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 336 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 636 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3638 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7706 micro
Összesen
1091
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107.1 g
Zsír
-
Összesen 460.3 g
-
Telített zsírsav 280 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1408 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8569.6 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 1314 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 865 mg
-
Foszfor 2306 mg
-
Nátrium 3829 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 531.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 65 mg
VÍZ
-
Összesen 1022.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5637 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 2013 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 997 micro
-
Kolin: 500 mg
-
Retinol - A vitamin: 3819 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21826 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46236 micro
Összesen
6530
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 918 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1944 micro
Összesen
274
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
35 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
30 dkg finomliszt
-
2 kávéskanál só
-
50 dkg vaj
-
2 ek almaecet
A töltelékhez
-
50 dkg spenót
-
25 dkg ricotta
-
1 ek vaj
-
2 közepes db újhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 csipet szerecsendió
A tészta összeállítása, sütése
Elkészítés
A tésztához
- Egy nagy tálban keverjük össze a sóval összeszitált lisztet a vajjal, az ujjainkkal morzsoljuk teljesen grízesre.
- Adjuk hozzá a vízzel fellazított ecetet. A lisztkeverék közepébe öntsük, és dolgozzuk jól ki vele a tésztát. Ha kevésnek bizonyul a víz és száraznak tűnik a tészta, adhatunk még vizet hozzá. Akkor dolgoztunk jól, ha a tészta összeáll és nem morzsálódik.
- Folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe egy órára vagy akár egy egész éjszakára pihenni a tésztát.
A töltelékhez
- Közben készítsük el a tölteléket. Melegítsünk egy kevés vajat serpenyőben.
- Vágjuk fel a hagymát, és dobjuk rá a forró vajra, majd a tisztított spenótot (ha túl nagyok a levelek, vágjuk kisebb darabokba). Aki szereti, tehet hozzá zúzott fokhagymát is. Ekkor jöhetnek a fűszerek, só, bors, szerecsendió ízlés szerint. A hozzávalókat a ricottával pár perc alatt összemelegítjük, nem főzzük meg.
- A kész tölteléket húzzuk le a főzőlapról, és hagyjuk kihűlni.
A tészta összeállítása, sütése
- A hűtőből kivett tésztát pihentessük 10 percig, majd lisztezett deszkán nyújtsuk maximum fél centi vastagságú téglalap formára. Közben melegítsük 180 fokra a sütőt.
- Derelyevágóval készítsünk 4x5 cm-es lapokat, a közepükbe tegyünk spenótos tölteléket. A tészta széleit kenjük meg felvert tojással, és hajtsuk össze a hosszabbik oldal felől a két végét. Picit nyomkodjuk meg a széleket, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék.
- Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a töltött párnácskákat, kenjük meg a tetejüket felvert tojással, és szórjuk meg szezámmaggal.
- Ekkor mehetnek a sütőbe 20-25 percre aranybarnára pirulni. Ha kivettük a kész sütiket, takarjuk le konyharuhával egy tálban, és hagyjuk kihűlni, nehogy megégesse a szánkat a töltelék. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 543
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 21606
- Feltöltés dátuma: 2014. május 26.
Ajánló
A megadott mennyiségből kb. 24 darab minipite készíthető, de a tésztából vághatunk ki szögletes, kerek formákat, kisebb vagy nagyobb darabokat, hajthatjuk háromszögletűre is, ahogy jólesik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
588 recept
Ezeket a kedves kis minipárnácskákat bátran vihetjük magunkkal most tavasszal, de akár nyáron is piknikezni, kirándulni. Ha megállunk egy kis pihenőre, vagy akár menet közben is könnyedén elfogyaszthatjuk.