r
Nosalty Logó

Spenótos-ricottás pikniksüti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Spenótos-ricottás pikniksüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta összeállítása, sütése

Összesen 1091 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta összeállítása, sütése

Összesen 6530 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta összeállítása, sütése

Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1428.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    939 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    336 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3638 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7706 micro
Összesen 1091 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.1 g

Zsír

  • Összesen
    460.3 g
  • Telített zsírsav
    280 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8569.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1314 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    865 mg
  • Foszfor
    2306 mg
  • Nátrium
    3829 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    1022.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5637 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    2013 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    997 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3819 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21826 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46236 micro
Összesen 6530 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    918 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1944 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta összeállítása, sütése

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a sóval összeszitált lisztet a vajjal, az ujjainkkal morzsoljuk teljesen grízesre.
  2. Adjuk hozzá a vízzel fellazított ecetet. A lisztkeverék közepébe öntsük, és dolgozzuk jól ki vele a tésztát. Ha kevésnek bizonyul a víz és száraznak tűnik a tészta, adhatunk még vizet hozzá. Akkor dolgoztunk jól, ha a tészta összeáll és nem morzsálódik.
  3. Folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe egy órára vagy akár egy egész éjszakára pihenni a tésztát.

A töltelékhez

  1. Közben készítsük el a tölteléket. Melegítsünk egy kevés vajat serpenyőben.
  2. Vágjuk fel a hagymát, és dobjuk rá a forró vajra, majd a tisztított spenótot (ha túl nagyok a levelek, vágjuk kisebb darabokba). Aki szereti, tehet hozzá zúzott fokhagymát is. Ekkor jöhetnek a fűszerek, só, bors, szerecsendió ízlés szerint. A hozzávalókat a ricottával pár perc alatt összemelegítjük, nem főzzük meg.
  3. A kész tölteléket húzzuk le a főzőlapról, és hagyjuk kihűlni.

A tészta összeállítása, sütése

  1. A hűtőből kivett tésztát pihentessük 10 percig, majd lisztezett deszkán nyújtsuk maximum fél centi vastagságú téglalap formára. Közben melegítsük 180 fokra a sütőt.
  2. Derelyevágóval készítsünk 4x5 cm-es lapokat, a közepükbe tegyünk spenótos tölteléket. A tészta széleit kenjük meg felvert tojással, és hajtsuk össze a hosszabbik oldal felől a két végét. Picit nyomkodjuk meg a széleket, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék.
  3. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a töltött párnácskákat, kenjük meg a tetejüket felvert tojással, és szórjuk meg szezámmaggal.
  4. Ekkor mehetnek a sütőbe 20-25 percre aranybarnára pirulni. Ha kivettük a kész sütiket, takarjuk le konyharuhával egy tálban, és hagyjuk kihűlni, nehogy megégesse a szánkat a töltelék. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 543
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 21544
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 26.

Ajánló

A megadott mennyiségből kb. 24 darab minipite készíthető, de a tésztából vághatunk ki szögletes, kerek formákat, kisebb vagy nagyobb darabokat, hajthatjuk háromszögletűre is, ahogy jólesik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezeket a kedves kis minipárnácskákat bátran vihetjük magunkkal most tavasszal, de akár nyáron is piknikezni, kirándulni. Ha megállunk egy kis pihenőre, vagy akár menet közben is könnyedén elfogyaszthatjuk.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta összeállítása, sütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...