r
Nosalty Logó

Spenótos pulykagolyók sajtszószban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Spenótos pulykagolyók sajtszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húsgolyókhoz

A szószhoz

Összesen 623 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húsgolyókhoz

A szószhoz

Összesen 2490 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húsgolyókhoz

A szószhoz

Összesen 165 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1259.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    940 micro
Összesen 623 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    173.7 g

Zsír

  • Összesen
    149.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    812 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5039 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1385 mg
  • Nátrium
    2767 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    585.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1066 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    905 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1881 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3761 micro
Összesen 2490 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 165 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A szószhoz

Elkészítés

A húsgolyókhoz

  1. A darált húst, a tojást, zsemlemorzsát, a finomra vágott spenótot, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a sót és borsot egy tálba tesszük, és alaposan összegyúrjuk.
  2. Hűtőbe tesszük fél órára.
  3. Ha letelt, diónyi gombócokat formázunk belőle. A vajat felforrósítjuk a serpenyőben, és rázogatva körbepirítjuk benne a húsgolyókat.

A szószhoz

  1. Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a lisztet, elkeverjük, és enyhén megpirítjuk.
  2. Felöntjük az alaplével, és egy-két percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a körbepirított húsgolyókat.
  3. Lefedjük, és 20-25 percig főzzük.
  4. Közben lereszeljük a sajtot (kis lyukú reszelőn). Ha a húsgolyók készen vannak, és a szósz is besűrűsödött kissé, akkor beleszórjuk a füstölt sajtot, és kevergetve megvárjuk, míg felolvad. Azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 418
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10612
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 28.

Ajánló

Mi most bulgurral kínáltuk, de rizzsel is nagyon finom. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszias, könnyed húsétel friss spenóttal és krémes sajtszósszal!

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...