r
Nosalty Logó

Spenótos-paradicsomos rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spenótos-paradicsomos rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 593 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2374 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1587.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    664 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    1738 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    8638 micro
  • Lut-zea
    2537 micro
Összesen 593 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    145.2 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6351.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    1563 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    1637 mg
  • Nátrium
    2655 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1716.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1585 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    432 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    978 micro
  • α-karotin
    545 micro
  • β-karotin
    6950 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    34550 micro
  • Lut-zea
    10147 micro
Összesen 2374 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1398 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szeletelt vöröshagymát olajon megpirítjuk, majd rászórjuk az apróra vágott aszalt paradicsomot és a sonkát. Mikor ezek is megpirultak, rászórjuk a spenótot, és megfűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával. Hagyjuk kicsit összeesni a spenótot, és ráöntjük a tejszínt, illetve a nagy tejföl felét. (Próbáltam ezt a szószt nem elkóstolgatni, nem nagyon sikerült.:))
  2. A krumplit időközben megfőzzük sós vízben, meghámozzuk, és felszeleteljük kb. fél centis karikákra. A paradicsomot is megmossuk és felszeleteljük, a sajtot lereszeljük. A maradék tejfölt vízzel hígítjuk, sózzuk-borsozzuk-fokhagymázzuk.
  3. Ezt követően előmelegítjük a sütőt, és nekiállunk összepakolni a rakott krumplit. Egy mélyebb tepsit kikenünk olívaolajjal, lerakunk egy réteg krumplit. Erre jön egy adag ragu, arra egy réteg paradicsom, amit a fűszeres tejföl zár le. Ezt addig rétegezzük, míg van krumpli, illetve tejföl. (A tetejére nekem tejföl és reszelt mozzarella került.) Kb. 20 percet rotyog az előmelegített sütőben.
  4. Javaslat: ha nagyon megpúpozzuk a tepsit, tegyük bele egy nagyobba, amiben víz van, így toljuk be a sütőbe. Ezzel megakadályozzuk, hogy a sütőből kapargassuk ki a kifolyt tejfölös levet... ez hosszú évek tapasztalata.;)
  5. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1979
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredetileg spenótos lasagnét szerettem volna készíteni, Párom megkért, hogy a tésztát helyettesítsem krumplival. Így nekem megvolt az érzet, hogy rakott krumplit eszem, neki pedig nem volt bűntudata, hogy tésztát eszik... win-win szituáció. Bár a kép nem adja vissza, milyen jó lett, Párom repetát kért belőle, ami nem túl gyakori ennyire "túlzöldséges" ételeknél.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...