Spenótos-paradicsomos rakott krumpli
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
25g spenót4 kcal
-
29 kcal
-
38g sonka52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
88g tejföl173 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
135g paradicsom24 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
Összesen
593
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
100g spenót17 kcal
-
116 kcal
-
150g sonka207 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
400g főzőtejszín524 kcal
-
350g tejföl693 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
540g paradicsom97 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
Összesen
2374
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
7.3g vöröshagyma3 kcal
-
4g spenót1 kcal
-
1.8g szárított paradicsom5 kcal
-
6.1g sonka8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
16.2g főzőtejszín21 kcal
-
14.2g tejföl28 kcal
-
24.3g burgonya14 kcal
-
21.9g paradicsom4 kcal
-
4g mozzarella12 kcal
Összesen
96
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 24.1 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1587.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 391 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 409 mg
-
Nátrium 664 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 429.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 244 micro
-
α-karotin 136 micro
-
β-karotin 1738 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 8638 micro
-
Lut-zea 2537 micro
Összesen
593
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 96.3 g
Zsír
-
Összesen 145.2 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 426 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6351.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 1563 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 420 mg
-
Foszfor 1637 mg
-
Nátrium 2655 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180.3 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1716.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1585 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 221 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 432 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 390 micro
-
Kolin: 320 mg
-
Retinol - A vitamin: 978 micro
-
α-karotin 545 micro
-
β-karotin 6950 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 34550 micro
-
Lut-zea 10147 micro
Összesen
2374
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 281 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1398 micro
-
Lut-zea 411 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
-
5 db szárított paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
400 ml főzőtejszín
-
3 nagy db paradicsom
-
10 dkg mozzarella
Elkészítés
- A szeletelt vöröshagymát olajon megpirítjuk, majd rászórjuk az apróra vágott aszalt paradicsomot és a sonkát. Mikor ezek is megpirultak, rászórjuk a spenótot, és megfűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával. Hagyjuk kicsit összeesni a spenótot, és ráöntjük a tejszínt, illetve a nagy tejföl felét. (Próbáltam ezt a szószt nem elkóstolgatni, nem nagyon sikerült.:))
- A krumplit időközben megfőzzük sós vízben, meghámozzuk, és felszeleteljük kb. fél centis karikákra. A paradicsomot is megmossuk és felszeleteljük, a sajtot lereszeljük. A maradék tejfölt vízzel hígítjuk, sózzuk-borsozzuk-fokhagymázzuk.
- Ezt követően előmelegítjük a sütőt, és nekiállunk összepakolni a rakott krumplit. Egy mélyebb tepsit kikenünk olívaolajjal, lerakunk egy réteg krumplit. Erre jön egy adag ragu, arra egy réteg paradicsom, amit a fűszeres tejföl zár le. Ezt addig rétegezzük, míg van krumpli, illetve tejföl. (A tetejére nekem tejföl és reszelt mozzarella került.) Kb. 20 percet rotyog az előmelegített sütőben.
- Javaslat: ha nagyon megpúpozzuk a tepsit, tegyük bele egy nagyobba, amiben víz van, így toljuk be a sütőbe. Ezzel megakadályozzuk, hogy a sütőből kapargassuk ki a kifolyt tejfölös levet... ez hosszú évek tapasztalata.;)
- Jó étvágyat kívánok hozzá!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1979
- Feltöltés dátuma: 2013. június 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Eredetileg spenótos lasagnét szerettem volna készíteni, Párom megkért, hogy a tésztát helyettesítsem krumplival. Így nekem megvolt az érzet, hogy rakott krumplit eszem, neki pedig nem volt bűntudata, hogy tésztát eszik... win-win szituáció. Bár a kép nem adja vissza, milyen jó lett, Párom repetát kért belőle, ami nem túl gyakori ennyire "túlzöldséges" ételeknél.:)