r
Nosalty Logó

Spenótos-paradicsomos polenta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Spenótos-paradicsomos polenta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1014 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    243 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    3592 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    7096 micro
Összesen 254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4798.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    1567 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    1488 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    972 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1200 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1072 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    14370 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    28384 micro
Összesen 1014 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1089 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1664 micro
  • Lut-zea
    2150 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a polentát, az itt leírt módon. Ha kihűlt, felkockázzuk.
  2. Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk.
  3. Beleöntjök a hámozott paradicsomot. (Ha nem daraboltat használunk, kissé felaprítjuk az egész paradicsomokat.)
  4. Rádobjuk a megpucolt, egészben hagyott fokhagymákat is.
  5. A megtisztított, megmosott spenótleveleket leforrázzuk, épp annyira csak, hogy összeessenek. Hideg vízzel átöblítjük, alaposan kinyomkodjuk és összevágjuk.
  6. A spenótot egyenletesen elosztjuk a paradicsomos réteg tetején. Az egészet sózzuk-borsozzuk.
  7. Rárakosgatjuk a polentakockákat, és forró sütőben 10-15 percig sütjük.
  8. Végül meghintjük a reszelt sajttal és visszadugjuk a sütőbe, míg a sajt meg nem olvad a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 526
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 31670
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 10.

Ajánló

Ha valaki hiányolná a húst belőle, szórjon a tetejére baconkockákat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hipp-hopp vacsoraétel az egészségesség jegyében. A BBC GoodFood 2012. novemberi számában akadt meg a szemem a recepten.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...