r
Nosalty Logó

Spenótos-körtés-kéksajtos pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótos-körtés-kéksajtos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2679 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 156 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3835.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    794 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    2047 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    580 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    719 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    6487 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13716 micro
Összesen 1340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    163.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7671.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1587 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1461 mg
  • Nátrium
    4094 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    848.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    1160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    639 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1437 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    12974 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27433 micro
Összesen 2679 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1588 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tésztához kimérjük a lisztet, összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a hideg vajat vagy margarint, kicsit összedolgozzuk.
  2. Rakjuk bele a tojássárgáját, azzal is gyúrjuk át, majd a hideg vizet is. Addig dolgozzuk, gyúrjuk, míg jó formálható tésztát nem kapunk belőle.
  3. Befolpack-ozva, hűtőben kell pihennie minimum 30 percig.
  4. Gyúrd át, nyújtsuk ki, és egy piteformába dolgozzuk bele. (Nincsen még piteformám, egy sima csatos formában csináltam, lényeg, hogy legyen vagy jó 3 cm-es pereme.)
  5. Töltelékhez a hagymát pirítsuk aranybarnára.
  6. A spenótot kb. 1 percre dobjuk lobogó vízbe, gyorsan szűrjük le, és tegyük hideg vízbe, jól lecsöpögtetjük, de még jobb a salátacentrifuga. Jó száraznak kell lennie, hogy ne áztassa el a tésztát.
  7. Vágjuk fel a körtéket
  8. A két tojást a tejjel keverjük ki, borsozzuk meg.
  9. A tésztára előbb a spenót kerül, majd a körte, mehet jó bőven, ezután pedig a kéksajt.
  10. Öntsd rá a tojásos keveréket, majd arra egy evőkanál reszelt parmezánt.
  11. Mehet a sütőbe sülni. Hidegen, melegen, bárhogy fogyaszható.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20-30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3249
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy csodálatos kaliforniai blogon találtam ezt a receptet. Nálam gyakorlottabbak biztos jobban tudják, hogy a tert nevű, sós pitetésztában készült ételeknek mi a magyar megfelelőjük, én pitének neveztem. Nagyon megtetszett a spenót- körte-kéksajt hármasa, így még előző nap kipróbáltam zsemlére pirítva. Isteni és különleges ízharmónia, igazi gasztroorgazmus :). Ajánlom mindenkinek! Leírni hosszabb, mint megcsinálni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...