Spenótos-hagymás rakott tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
63g spenót10 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejéhez
-
25g sajt88 kcal
Összesen
529
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
110g tojás138 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
250g spenót41 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejéhez
-
100g sajt352 kcal
Összesen
2113
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
9.6g tojás12 kcal
-
17.4g finomliszt63 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
21.8g spenót4 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
2.6g finomliszt10 kcal
-
4.4g margarin31 kcal
-
17.4g főzőtejszín23 kcal
-
17.4g tej10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejéhez
-
8.7g sajt31 kcal
Összesen
185
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 978.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 273 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 121.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 479 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 230 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 260 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2626 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5622 micro
Összesen
529
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.7 g
Zsír
-
Összesen 107.8 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 553 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3915.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 1375 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 1093 mg
-
Nátrium 1043 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 202.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 485.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1918 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 104 micro
-
K vitamin: 922 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 479 micro
-
Kolin: 404 mg
-
Retinol - A vitamin: 1042 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10505 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22486 micro
Összesen
2113
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 340.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 914 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1957 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
A töltelékhez
-
2 evőkanál finomliszt
-
5 dkg margarin
-
2 dl főzőtejszín
-
2 dl tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A tetejéhez
-
10 dkg sajt
Elkészítés
A tésztához
- A 2 tojásból és lisztből, sóból tésztát gyúrunk. A liszt aránya megközelítőleg 20 dkg, de gyúrás közben annyi lisztet adjuk a tojáshoz, hogy jól nyújtható, nem túl kemény tésztát kapjunk. Ezután kisebb cipókat formázunk belőle, tésztagéppel 5-ös fokozaton kinyújtjuk, és kb. 10-15 cm-es darabokra vágjuk.
- Sós vízben néhány perc alatt megfőzzük. Aki nem szeretne a tésztával bíbelődni, az nyugodtan használjon kész lasagne lapokat.
- A spenótot megtisztítjuk, majd forrásban lévő vízben megfőzzük. Ha kész van, leszűrjük, kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a medvehagymát vagy a fokhagymát, és együtt apróra vágjuk.
- A margarint megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Alacsony lángon kavargatva hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, végül sózzuk, borsozzuk. Ha túl sűrű a krém, akkor adjunk hozzá még tejet, valamint ha túl hígnak látjuk, akkor egy nagyon kicsi lisztet.
- A kifőtt tészta felével egy hőálló, kivajazott jénai tálat kibélelünk, majd ráhalmozzuk a hagymás spenótot. Az elkészült mártás felét ráöntjük, majd a maradék tésztával beborítjuk. Végezetül a mártás másik felével locsoljuk meg a tésztát, és sajttal szórjuk meg a tetejét.
- Sütőben készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 345
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 15378
- Feltöltés dátuma: 2013. április 18.
Ajánló
Tipp: Még finomabb ha apróra vágott bacont megpirítunk, majd beleforgatjuk a hagymás spenótot, és úgy halmozzuk rá a tésztára! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A rakott tészták könnyen elkészíthető, laktató fogások. Kiváló ebédre és vacsorára egyaránt.