r
Nosalty Logó

Spenótos-hagymás rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótos-hagymás rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 529 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 2113 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 185 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2626 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5622 micro
Összesen 529 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    107.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3915.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1375 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    1043 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1918 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    922 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1042 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10505 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22486 micro
Összesen 2113 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    914 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1957 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 2 tojásból és lisztből, sóból tésztát gyúrunk. A liszt aránya megközelítőleg 20 dkg, de gyúrás közben annyi lisztet adjuk a tojáshoz, hogy jól nyújtható, nem túl kemény tésztát kapjunk. Ezután kisebb cipókat formázunk belőle, tésztagéppel 5-ös fokozaton kinyújtjuk, és kb. 10-15 cm-es darabokra vágjuk.
  2. Sós vízben néhány perc alatt megfőzzük. Aki nem szeretne a tésztával bíbelődni, az nyugodtan használjon kész lasagne lapokat.
  3. A spenótot megtisztítjuk, majd forrásban lévő vízben megfőzzük. Ha kész van, leszűrjük, kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a medvehagymát vagy a fokhagymát, és együtt apróra vágjuk.
  4. A margarint megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Alacsony lángon kavargatva hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, végül sózzuk, borsozzuk. Ha túl sűrű a krém, akkor adjunk hozzá még tejet, valamint ha túl hígnak látjuk, akkor egy nagyon kicsi lisztet.
  5. A kifőtt tészta felével egy hőálló, kivajazott jénai tálat kibélelünk, majd ráhalmozzuk a hagymás spenótot. Az elkészült mártás felét ráöntjük, majd a maradék tésztával beborítjuk. Végezetül a mártás másik felével locsoljuk meg a tésztát, és sajttal szórjuk meg a tetejét.
  6. Sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 345
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 15378
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 18.

Ajánló

Tipp: Még finomabb ha apróra vágott bacont megpirítunk, majd beleforgatjuk a hagymás spenótot, és úgy halmozzuk rá a tésztára! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rakott tészták könnyen elkészíthető, laktató fogások. Kiváló ebédre és vacsorára egyaránt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...